У Луцьку створили нову раду при «податковій»

У Луцьку створили нову раду при «податковій»
У Луцьку сформували консультативно-дорадчий орган при Головному управлінні державної фіскальної служби у Волинській області. Очолив раду Володимир Цибульський.

Установчі збори з формування органів відбулися 2 березня.

Начальник ГУ ДФС Волинської області Світлана Савчук зауважила, що багато років ДФМС та представники бізнесу і громадськості разом працювали у Громадській раді. Така співпраця давала змогу почути одне одного.

«Ми дуже вдячні, що видаєте пропозиції та аналізуєте нашу роботу», – звернулася Савчук до членів ради. Це давало змогу ініціювати зміни та створювати кращі умови для бізнесу, а також подавати пропозиції для зміни законодавства. Таким чином вдавалося сприяти тому, аби громада мала кошти, та використовувати їх на потреби.

Також Савчук розповіла, що, згідно з законодавством, є можливість створювати консультативно-дорадчі органи, які затверджує керівник територіального управління ДФС. «Створений сьогодні орган лише сприятиме діалогу», – зауважила Савчук.

Зрештою, головуючий зборів попередній керівник Громради Володимир Цибульський повідомив, що орган працював досить активно, особливо щодо митних питань. Відтак, за їх ініціативи змінили 2 керівники митниці та підтримали нинішнього керівника ДФС.

У зв’язку із завершенням повноважень Гомради, яка працювала від 3 листопада 2010 року, 19 жовтня 2016 року під час зборів створили ініціативну групу із формування нового консультативно-дорадчого органу. Враховуючи практику оскарження рішень Громради, новий орган створений на підставі постанови Камбіну «Про затвердження типового положення про територіальні органи міністерств та інших територіальних органів центральної виконавчої влади», яка передбачає утворення консультативно-дорадчих органів.

Специфіка органу в тому, що його рішення не зможуть оскаржити. Під час засідань ініціативної групи проводили перевірку документів охочих потрапити до складу ради. Сьогодні затвердили 54-ох членів нового дорадчого органу, до якого увійшли представники бізнесу, громадських організацій тощо.

Очолив раду Володимир Цибульський. Він подякував за довіру та висловив сподівання на порозуміння із керівництвом ДФС та митницею. «Якщо з їхнього боку будуть неправомірні дії чи порушення, ми будемо жорстко контролювати та діяти у рамках законодавства та правил», – зауважив новообраний голова.

Консультативно-дорадча рада працюватиме 2 роки. При консультативно-дорадчому органі діятимуть 4 комісії: кадрова, з питань митниці, з питань звернень від бізнесу та громадян та з питань удосконалення податкового законодавства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Уся роль цієї ради - перерахування коштів у благодійний фонд,фактично легалізація хабарів.
Відповісти
Роль цієї ради - перерахування коштів у благодійний фонд, створений при Волинській ДФС, фактично - легалізація хабарів.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку створили нову раду при «податковій»
02 березень, 2017, 12:46