За інтернет-злочини українцям хочуть давати 6 років

За інтернет-злочини українцям хочуть давати 6 років
За кіберзлочини українців хочуть позбавляти волі строком від трьох до шести років.

Про це пише ТСН.

Відповідні санкції прописані в законопроекті про внесення змін у Кримінальний Кодекс України (щодо доповнення статтями, за якими настає кримінальна відповідальність у комп'ютерній сфері), повідомляє видання.

Під категорію комп'ютерних злочинів підпадають: спроба впливу або впливу на обробку даних шляхом навмисного проектування програми, застосування неправильних або незавершених даних, несанкціонованого застосування даних.

Крім того, каратиметься спроба підробки даних, використання підроблених даних або заміщення даних підробленими; спроба незаконного вилучення, блокування, стирання, зміни даних; спроба затримки обробки даних, спрямована проти підприємства, державної влади; викрадення даних, захищених від несанкціонованого доступу, не призначених для правопорушника.

Згідно з законопроектом, відповідальність за кіберзлочини передбачає позбавлення волі строком до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років.

За вчинення тих самих дій повторно або за попередньою змовою групою осіб пропонують карати позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За інтернет-злочини українцям хочуть давати 6 років
20 вересень, 2012, 12:27