У Луцьку привітали матерів, чиї сини загинули в АТО

У Луцьку привітали матерів, чиї сини загинули в АТО
В День матері лучани подякували матерям, чиї сини загинули в АТО, за те, що вони виховали національно свідомих Героїв.


10 травня в День матері на Театральному майдані зібрали матерів, дружин загиблих в АТО Героїв, щоб привітати їх зі святом.

Жінок запросили вийти на імпровізовану сцену, де їх привітав перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, який вручив їм квіти.

До привітань долучився Заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький, який є ініціатором акції «Допоможемо матерям загиблих Героїв». До акції, за словами Іваницького, долучались всі небайдужі – це як прості лучани, так і керівники великих підприємств.

«Шановні наші матері ми низько вклоняємось перед вами за героїзм ваших синів, чоловіків. Ми вирішили підтримати вас трішечки фінансово і організували акцію під час якої було зібрано 28 тисяч гривень», - повідомив Віталій Іваницький.

В рамках фестивалю можна було й надалі жертвувати кошти, які потім передадуть матерям загиблих в АТО воїнів.

Матір загиблого Героя Оксана Карабан, звернулась до присутніх на площі з проханням пам'ятати їхніх дітей, а потім зачитала вірш, присвячений пам’яті її сина.

«Наші діти загинули за вас, пам’ятайте їх. Молоді хлопці ви маєте прожити достойне життя, а не провести його в гулянках», - мовила Оксана Карабан.

Настоятель парафії святителя Миколая, села Жидичин священник Роман Венсіцький звернувся до матерів:

«Ваш син не дарма помер, він поклав своє життя за нас: за мене, за вас, за дітей, за цих людей що стоять тут на площі. Ці жінки виховали національно свідомих людей», - мовив священник.

Хор «Дзвіночок» з третьої музичної школи, на чолі з керівником Іриною Лаговською, заспівали пісню «Молитва до Небесної Сотні».

Всі присутні на площі вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання, після чого зробили коридор з вишитих рушників, по якому матері пройшли до пам’ятної дошки Героїв Небесної Сотні куди, не стримуючи сліз, поклали квіти і ще раз вшанували пам’ять своїх загиблих синів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку привітали матерів, чиї сини загинули в АТО
10 травень, 2015, 21:11