Індустрія майбутнього: у Луцьку буде ІТ-кластер

Індустрія майбутнього: у Луцьку буде ІТ-кластер
Луцькі ІТ-шники мають намір заснувати ІТ-кластер: спільноту компаній у галузі інформаційних технологій.

Про це йшлося під час конференції на тему «ІТ-сфера у Луцьку: розвиток, проблеми та ІТ-кластер» у конференц-залі департаменту «ЦНАП» 20 січня.

Голова ВОГО «Асоціації інтернет-простору» Віктор Левандовський інформував, що Волині, де рівень ІТ порівняно невеликий, потрібно брати приклад зі Львова.

Він наголосив, що його власна фірма Internetdevels належить до Львівського кластера, однак «хотілося б відкрити кластер і в Луцьку».

Віктор Левандовський додав, що сфера ІТ серед абітурієнтів не надто популярна, адже батьки рекомендують дітям для майбутньої професії юридичні та економічні факультети, які надто перенасичені.

Також, за його словами, через невисокий конкурс на сферу інформаційних послуг в університетах Волині варто було б заснувати консультаційний центр для ІТ-шників.

Завдяки співпраці викладачів Луцького «політеху» зі співробітниками ІТ-компанії, де б спеціалісти навчали освітян, а ті студентів, за словами Левандовського, дозволила б пристосувати навчальну програму до вимог ринку ІТ-галузі.

Керівник фірми «Ідейл» Вадим Махомед зауважив, що ІТ-спеціаліст охоплює в своїй роботі не лише програмування, а й чимало інших напрямків.

Директор Асоціації «ІТ-України» Віктор Валєєв зауважив, що невелика частина випускників факультетів інформаційних технологій працюють за спеціальністю. Саме тому, на його думку, необхідно популяризувати ІТ-сферу як серед абітурієнтів, які можуть не орієнтуватися в сфері майбутньої діяльності, так і серед школярів.

Представник ІТ-сфери Констянтин Волков наголосив, що Волинь у питанні розвитку ІТ-сфері не розвинена взагалі.

«Ізраїль – світовий лідер в тому, що ми намагаємося зараз створити у Луцьку», - каже Волков.

Також він додав, що у Луцьку, як і в інших містах, потрібно створити коворкінг-центр, куди б могла приходити молодь, що цікавиться чи працював в сфері ІТ та обмінюватися ідеями, контактами й напрацюваннями.

Депутат Луцькради Олесандр Плісецький зазначив, що Віктору Валєєву, як директору Асоціації «ІТ України», потрібно тиснути на владу зі всіх сторін, а на рівні Києа підтримувати подібні ініціативи.

Також під час прес-конференції обговорили питання недостатньої поінформованості молоді про ІТ-галузь, рівень знань англійської мови, яка вкрай необхідна для майбутнього спеціаліста, відсутність приміщення для «ІТ-тусовки» та налагодження співпраці з владою та приватними структурами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Про таке вже багато говорилося і "створювалося", особливо - в Дутка. Щоб загубити будь-яку ідею, треба її заговорити. Буде так і цього разу. Усе воно нагадує Гоголя: якщо є "ружо" в Івана Івановича, то чому б його не придбати Івану Никифоровичу?
Відповісти
Яке в Дутка... У вас неадекватний коментар.
Сама ідея гарна, тільки хочеться щоб сама ідея була втілена, а не зупинилось все на випрошуванні з бюджету грошей та їх деребану!
Відповісти
Оу, так вони на це ще й з бюждету гроші тягати будуть!!! Хай приватний заклад відкривають, як КА ШАГ, або ЛіРОл.
Відповісти
найголовніші факти про ІТ-сферу можна знайти у №14 журналу ЕКСПЕРИМЕНТм
Відповісти
Останні новини
Індустрія майбутнього: у Луцьку буде ІТ-кластер
20 січень, 2015, 13:25