Вихваляла у віршах путіна і росію: лучанка отримала умовний термін

Вихваляла у віршах путіна і росію: лучанка отримала умовний термін
Ківерцівський районний суд визнав уродженку Луцька винною у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України та її учасників.

Як зазначили у вироку, безробітна жінка поширювала у забороненій в Україні соцмережі "Однокласники" хвалебні вірші і дописи про президента РФ і російських солдатів, пише Суспільне.

Російську пропаганду лучанка поширювала з двох власних телефонів. В одному з виправдовувальних віршів, який потрапив у матеріали справи, обвинувачена писала такі рядки: "Мы Путина не предадим. Все за Россию — как один, а с нами шутки очень плохи". Також жінка писала про підтримку російських військових.

Санкція статті, за якою обвинувачували жінку, передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої. Під час досудового розслідування обвинувачена визнала свою винуватість і уклала угоду зі стороною обвинувачення.

Зрештою жінці присудили рік позбавлення волі, але звільнили від покарання з іспитовим терміном на 12 місяців. Обидва телефони, з яких лучанка поширювала російську пропаганду, суд конфіскував.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а чому умовний???чому іспитовий?
Відповісти
Уявіть собі українку, яка б на території раші поширювала українську пропогаду. Мала б мінімум 15 років суворого режиму, а у вязниці її стерли б на порошок.
Відповісти