Покупка ковроліну: на що звертати увагу

Покупка ковроліну: на що звертати увагу
Ковролін — підлогове покриття, при виготовленні якого застосовують різні матеріали та технології. Його можна побачити у вітальні, передпокої, кухні та навіть на сходах. Часто використовується в офісах, готелях чи інших комерційних приміщеннях. Тому, перш ніж відправлятися в магазин, щоб купити ковролін, варто детально вивчити всю інформацію про це покриття.

Що потрібно знати про технології виготовлення


За технологією виготовлення м’яке підлогове покриття буває таких видів:

  1. Ткане. Цей метод застосовують на виробництві звичайних килимів: нитки основи переплітаються з нитками ворсу. Дозволяє створити затишну атмосферу в дитячій кімнаті, спальні, вітальні.

  2. Трафтингове. Технологія була винайдена майже 60 років тому. На основу тканини набиваються стібки. Найкраще підходить для комерційних приміщень, коридорів та холів.

  3. Голкопробивне. Нитки ворсу за допомогою спеціальних голок вбиваються в основу. У результаті вдається виготовляти ковролін без ворсу, який відомий надзвичайною зносостійкістю. Найкраще підходить для приміщень із підвищеною прохідністю.


Для основи використовуються різні матеріали. Гума має велику стійкість до вологи, текстиль здатний забезпечити хорошу теплоізоляцію, а латекс може похизуватися відмінними експлуатаційними властивостями.

З чого виготовляють ворс та яким він може бути


Волокна бувають натуральними та синтетичними. Щоб зробити ковролін екологічним, використовують вовну, додаючи до неї льон, бавовну та шовк. Штучні матеріали дуже різні: нейлон, який не боїться води, акрил, здатний служити до 10 років, чи олефін, стійкий до бруду. Також може використовуватися м'який поліакрил, але в порівнянні з іншими матеріалами він має найменший термін служби.

Ворс ділять на три типи:

  1. Петельний. Завдяки закритим петлям, які залишаються на поверхні, ковролін виходить міцним та зносостійким. За висотою петлі можуть бути однаковими або різними.

  2. Стрижений. Петлі розрізають. Чим довший ворс, тим комфортніше для ніг.

  3. Комбінований. Ковролін має як розрізані, так і закриті петлі. Це дозволяє створювати оригінальні візерунки.


Якщо вас цікавлять естетика та комфорт, вибирайте комбіноване чи стрижене покриття. Для місць із високими вимогами зносостійкості підійде петельне.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.