Парковку біля Луцького замку пропонують прибрати

Парковку біля Луцького замку пропонують прибрати
У Луцьку пропонують прибрати парковку на площі перед замком.

Таку думку висловив архітектор, керівник та урбанпланувальник misto.reboot Тарас Пахолюк у програмі «Теревені про Луцьк» на телеканалі «Конкурент TV».

«Так, під замком зараз є парковка. Але це не ок. Мається на увазі, що це величезна можливість для міста (у напрямку розвитку цієї території, – ред.). Чи парковка має там бути? Я так не думаю», – каже Пахолюк.

Ведуча програми Олександра Куртєєва зауважила, що тема паркування в місті й справді важлива та запитала в архітектора: «Якщо ж парковка не під замком, тоді де?».

Тарас пояснив, що це питання треба розглядати під іншим кутом – не чому мало парковок у місті, а чому так багато автомобілів. Мовляв, варто розвивати мережі громадського транспорту, аби люди пересідали з автівок та могли з комфортом дістатися в потрібне їм місце.

«Шляхом того, що немає розвитку якісного громадського транспорту як єдиної системи, він не є легкодоступною. Знову ж таки з візком не потрапиш туди. У нас досі їздять ці «Богдани», які не пахнуть якимось адекватним комфортом. Добре. що збільшується кількість автобусів, а не маршруток. Але знову ж таки автобус – інклюзивний, але сама зупинка не інклюзивна», – пояснює Тарас Пахолюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Він майбуть щось покурив.
Відповісти