5 пострілів за 60 секунд: росіянам неможливо сховатися навіть за 40 км від нашої зброї, - ОК «Захід»

5 пострілів за 60 секунд: росіянам неможливо сховатися навіть за 40 км від нашої зброї, - ОК «Захід»
Підготовка артилерійських розрахунків на гаубиці M777 триває. Ця техніка вже показала свою ефективність на фронті. І продовжує її демонструвати. На позиції окупантів летить смерть, від якої неможливо сховатися навіть за 40 кілометрів. Так працює британсько-американська гаубиця М777, яку неофіційно називають “три сокири”. І серед інших мистецтво артилерійського бою опанував розрахунок, сформований із тернопільських хлопців!

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю управління комунікацій Оперативного командування “Захід”.

Завдяки західним партнерам Сили оборони України отримали і причіпні гаубиці М777 калібру 155-мм зі стволом завдовжки 39 калібрів. Маса кожної становить 4218 кілограмів, і вона вважається найлегшою гаубицею подібного типу, що має позитивне значення для маневреності та швидкості зміни позицій в умовах інтенсивних бойових дій.

Розрахунок “трьох сокир” зменшено до п'яти осіб, у порівнянні з дев'ятьма членами розрахунку її попередниці – гаубиці М198, і це також дозволяє ефективно застосовувати особовий склад гармашів.

Влучність М777 досягається цифровою системою керування вогнем, яка є аналогом систем управління вогнем у самохідних артилерійських установках. Вона визначає місце знаходження гаубиці та обчислює параметри для швидкого наведення на ціль.

А що потім?

Розгортання – до 3 хвилин. Інтенсивна скорострільність – 5 пострілів за хвилину, стандартна – 2 постріли за 60 секунд.

Звичайними снарядами гаубиця здатна знищити ціль на відстані майже 25 км, спеціальними нищить ворога за більш як 40 кілометрів!
Серед інших побратимів у смертоносній і невблаганній силі гаубиць М777 на власному досвіді переконалися й гармаші з Тернопільщини, які й складають один із розрахунків. Командує ними теж земляк – старший солдат із позивним “Прибулець”.

Більше деталей про себе та бойовий шлях хлопці пообіцяли розкрити
пізніше… А поки ще все чудово видно на відео.


Тож в Оперативному командуванні “Захід” зазначають: “Ми готуємо нових артилеристів і приймаємо на озброєння нові гаубиці, які наближають нас до Перемоги. Американське озброєння створене для того, щоб знищувати все вороже. І що може бути приємнішим для наших артилеристів, ніж підтвердити це на полі бою?!”.

Фото і відео відділу зв’язків з громадськістю управління комунікацій Оперативного командування “Захід”.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ОК Захід
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Неможливо???? Дивно, то чому, як тільки тцкашніки виловлюють чоловіків відправивши їх на полігон буквально на 1 місяць, та після цього потрапивши в зону бойових дій вже через два, три, а той місяць привозять на ЩИТІ тих чоловіків.
Відповісти
Останні новини
5 пострілів за 60 секунд: росіянам неможливо сховатися навіть за 40 км від нашої зброї, - ОК «Захід»
Сьогодні, 15:43