Боєць з Волині отримав нагороду від Сирського

Боєць з Волині отримав нагороду від Сирського
31-річний гранатометник Володимир із селища Олика на Волині на передовій лінії фронту отримав відзнаку "За бойову доблесть" від головнокомандувача Збройних Сил України, генерала Олександра Сирського.

Про це 3 жовтня повідомили в обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, пише Суспільне.

1 березня 2022 Володимир став добровольцем та розпочав службу у 68-ій Окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша Оперативного командування Захід. Молодого бійця зарахували в штат другого Окремого стрілецького батальйону.

Вже в травні 2022 року військовослужбовець у складі підрозділу виконував бойові завдання на Лиманському напрямку, потім із побратимами звільняв від окупантів П’ятихатки на Запорізькому напрямку.

З травня 2024 року Володимир із позивним “Джокер” почав служити у роті вогневої підтримки на посаді командира гранатометного відділення.

У червні цього року "Джокер" відвоював українські позиції на Покровському напрямку. Молодший сержант отримав бойове завдання з оборони та прикриття дружнього підрозділу піхоти під час активного наступу противника.

Вночі росіяни обстріляли позиції, де перебував "Джокер" з побратимом. Частково пошкодили МК-19. Після авіаційної атаки Володимир надав першу медичну допомогу військовослужбовцям, які на сусідній позиції отримали поранення у результаті скиду з ворожого fpv-дрона.

Тоді довелось прийняти бій із вісьмома танками російської армії, які рухались на українські позиції. Один танка вдалось підстрелити з РПГ-22. Після цього прицільно відпрацював по танку з АТ-4: внаслідок влучання з російського танка злетіла гусенична стрічка. Екіпаж почав тікати у напрямку лісопосадки. Командир відділення разом із побратимом таки дістали російських танкістів, поранивши двох.

Волинянин із гранатомета відкрив прицільний вогонь по ворожій штурмовій групі, яка здійснила висадку з БМП.

Після доби оборони, під постійним вогневим натиском, "Джокер" вступив у стрілецький бій із близької відстані та встиг попередити про близьке розташування противника інший український піхотний підрозділ, який рухався у напрямку ворога, не маючи даної інформації.

Рубіж оборони було втримано, ворог відступив.

Довідково: У телефонному коментарі Суспільному речниця Волинського обласного ТЦК та СП Уляна Кравчук розповіла, що нагорода "За бойову доблесть" — нова. Її вручає Головнокомандувач ЗСУ. Таких нагород в Україні станом на початок жовтня отримали лише двоє військовослужбовців — один з Волині, інший з Тернопільщини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.