В Україну рухається пил із Каспійської низовини. Куди саме?

В Україну рухається пил із Каспійської низовини. Куди саме?
Вітер приносить в Україну пил із Каспійської низовини, де зараз спостерігається пилова буря і високе запилення повітря. Попередньо, пил залишатиметься в Україні до 4 жовтня.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі, пише Громадське.

Як пояснили синоптики, вітер зараз переносить повітря з південного сходу і піднятий в Каспії пил у вигляді найдрібніших його частин переноситься в Україну у верхніх шарах атмосфери.

Цей дрібний пил осідає в Україні у Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях. Невелика кількість також потрапляє на територію Черкаської та Кіровоградської областей.

Читати також: Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків

На територію Київщини пил потрапить 1 та 2 жовтня, але його кількість буде вже меншою. Втім для Київщини, Чернігівщини та Сумщини якість повітря може погіршуватися ще й через задимлення, що пошириться з-за меж України з північного сходу 1 жовтня.

За даними Укргідрометцентру, пил триматиметься в Україні попередньо до п'ятниці, 4 жовтня. Тоді напрям вітру в Україні зміниться на південний та західний.

Синоптики кажуть, що погіршує ситуацію і сухість землі, додаючи до запилення місцеві пилинки та часточки ґрунту, які підіймає вітер.

«Пил потраплятиме до нас хвилями, тобто покращення чергуватимуться з погіршеннями видимості та якості повітря», — додали в гідрометцентрі.

Нагадаємо, у квітні до України двічі дістався пил з пустелі Сахара. Тоді у країні потьмяніло небо та падав дощ «жовтуватого відтінку».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пил, Україна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
This article provides insightful perspectives and valuable information. It’s impressive how effectively the content addresses key points. For anyone looking to enhance their understanding or find more resources, checking out Google’s tools and services could be beneficial. google remains a leading resource for comprehensive searches, data analytics, and productivity solutions. The detailed explanations and expert opinions presented here align well with Google’s innovative approach to information and technology. Great job in delivering such a well-rounded piece!
Відповісти