Зеленський зустрівся з Байденом. Про що говорили?

Зеленський зустрівся з Байденом. Про що говорили?
Президент України Володимир Зеленський на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку зустрівся з президентом США Джо Байденом.

Про це повідомили в Офісі президента, пише Громадське.

Президенти домовилися обговорити український план перемоги під час перемовин у Вашингтоні 26 вересня.

Зеленський з Байденом також обговорили ситуацію в Україні, зокрема на фронті.

Президенти взяли участь у зустрічі у форматі «Групи семи» + Україна, під час якої понад 30 країн і Європейський Союз ухвалили Спільну декларацію про підтримку відновлення та реконструкції України.

Під час візиту до США президент України Володимир Зеленський вже представив свій план перемоги двопартійній делегації Конгресу США.

План перемоги

Володимир Зеленський заявляв, що Київ хоче розробити план щодо завершення війни й паралельно посилювати свої можливості на полі бою. Він пояснював, що в разі продовження тиску на росію її можна змусити до дипломатичного врегулювання.

Згодом Зеленський почав говорити саме про «план перемоги» у війні. За словами глави держави, Україна утримуватиме російську територію, оскільки це невіддільна частина цього плану. Також він пояснював, що документ може прокласти шлях до надійного миру — до повної реалізації «формули миру».

Цей план Україна представить міжнародним партнерам. Зокрема, для цього президент у вересні зустрінеться зі своїм американським колегою Джо Байденом.

«Цей план — про Україну, про наших вояків. Там небагато пунктів, і, як на мене, це добре. Кожен пункт залежатиме від рішення Байдена», — наголошував Зеленський у розмові з американським журналістом Фарідом Закарією.

Він також розповів, що український план перемоги містить пʼять пунктів, які, зокрема, стосуються військової та економічної підтримки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Зеленський зустрівся з Байденом. Про що говорили?
26 вересень, 11:10