Через випадок сказу в селі на Волині запровадили карантин

Через випадок сказу в селі на Волині запровадили карантин
З 19 вересня в селі Скиби Ковельського району на Волині запровадили карантинні обмеження. Там зафіксували випадок сказу у дикої лисиці.

Про це повідомили в Ковельській райдержадміністрації.

Попередньо відомо, що хвора дика тварина контактувала з домашнім котом. Прокоментувати ситуацію зі сказом у селі Скиби в Держпродспоживслужбі області Суспільному обіцяли 20 вересня.

Протиепізоотична комісія заборонила жителям села вихід з собаками на поля, лісові масиви і вивезення тварин за межі карантинної зони. Також у населеному пункті планують провести подвірну вакцинацію невакцинованих проти сказу домашніх тварин.

Довідково: Сказ — це вірусне захворювання, яке має найвищий рівень смертності серед усіх інфекційних хвороб для людини. Вірус сказу вражає центральну нервову систему і після появи симптомів без вчасно розпочатого лікування стає невиліковним – 100% хворих людей помирають. Пероральна імунізація – єдиний дієвий спосіб профілактичної вакцинації диких тварин проти сказу. Вакцина сприяє створенню імунітету та не викликає захворювання сказу у диких м’ясоїдних тварин, а також безпечна для інших тварин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сказ, Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.