Водій легковика уник покарання за збиту на смерть 55-річну пішохідку в Луцьку

Водій легковика уник покарання за збиту на смерть 55-річну пішохідку в Луцьку
Луцький міськрайонний суд виніс вирок водію Mercedes-Benz Володимиру Анісімову за вчинення смертельної ДТП.

Про це пише ZAXID.NET.

Обвинувачений збив на «зебрі» 55-річну пішохідку – від отриманих травм жінка померла. За скоєне чоловіку призначили два роки іспитового терміну й зобовʼязали сплатити родичам загиблої 200 тис. грн компенсації за моральну шкоду.

Як йдеться у вироку суду від 9 вересня, аварія на проспекті Соборності в Луцьку сталася вранці 27 червня 2023 року. Близько 08:35 Володимир Анісімов, який перебував за кермом автомобіля Mercedes-Benz CLK 200, збив на нерегульованому пішохідному переході 55-річну місцеву жительку. Остання від отриманих травм померла.

У суді 61-річний Володимир Анісімов свою вину визнав. Він зазначив, що частково відшкодував завдані збитки рідним потерпілої, оскільки виплатив їм 50 тис. грн. Родич загиблої жінки підтвердив слова обвинуваченого й на призначенні суворого покарання не наполягав. Втім, він просив позбавити водія права керувати транспортними засобами й стягнути 246 тис. грн компенсації.

Суддя Вячеслав Покидюк визнав Володимира Анісімова винним за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) й призначив два роки іспитового строку. Крім того, Володимир Анісімов зобовʼязаний заплатити родичам загиблої 200 тис. грн за моральну шкоду. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо позасмертне життя таки існує, там апріорі передбачена локація для оплесків стоячи, для саме таких жертв ДТП, життя котрих подібними покараннями та сумами по цей бік воріт посмертно оцінили..
Відповісти
Останні новини
Водій легковика уник покарання за збиту на смерть 55-річну пішохідку в Луцьку
13 вересень, 15:07