Волинянку оштрафували за оформлення фіктивної інвалідності для виїзду чоловіка за кордон

Волинянку оштрафували за оформлення фіктивної інвалідності для виїзду чоловіка за кордон
Володимир-Волинський міський суд виніс вирок Тетяні Клокол за фіктивне оформлення II групи інвалідності.

Про це пише ZAXID.NET.

Жінка предʼявила підроблений документ у пункті пропуску «Устилуг», аби вивезти чоловіка за кордон, втім її затримали прикордонники. За скоєне обвинуваченій призначили 68 тис. грн штрафу.

Як йдеться у вироку суду від 10 вересня, у 2023 році Тетяна Клокол домовилась через Telegram із невстановленою слідством особою про оформлення II групи інвалідності. Жінка надала свої персональні дані й згодом отримала підроблений акт огляду медико-соціальної експертної комісії та пенсійне посвідчення. 7 травня 2024 року обвинувачена приїхала зі своїм чоловіком до пункту пропуску «Устилуг» Волинської області, де предʼявила документи про II групу інвалідності. Працівники Державної прикордонної служби України виявили ознаки підробки й затримали жінку. У суді Тетяна Клокол свою вину визнала.

Суддя Андрій Каліщук визнав волинянку винною за ч.1 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч.3 і 4 ст. 358 (підроблення офіційних документів та їх використання) й призначив штраф у розмірі 68 тис. грн. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.