У Білорусі провели військові навчання «з урахуванням ситуації в Курській області»

У Білорусі провели військові навчання «з урахуванням ситуації в Курській області»
У прикордонній з Україною Брестській області Білорусі провели військові навчання «Столін-2024» з метою запобігання діяльності незаконних збройних формувань. Навчання проводили з «урахуванням ситуації» в Курській області рф.

Про це пише Telegraf.news, повідомляє Громадське.

Навчання проводилися під керівництвом міністра внутрішніх справ Білорусі Івана Кубракова. За його словами, під час навчань не тільки підготували особовий склад і спецтехніку, а й «провели роботу з населенням».

«Головне для нас — гарантувати безпеку населення, не допустивши прориву бойовиків у населені пункти. Вони мають бути знищені ще на підходах», — зазначив Кубраков.

Водночас він додав, що жителі прикордонного регіону «знають про події в сусідній країні», а тому влада Білорусі «не допустить хаосу».

Бої в Курській області

Перші неофіційні повідомлення про прорив кордону в Курській області з’явилися 7 серпня. На цьому тлі лідер росії володимир путін заявив про «масштабну провокацію» з боку України.

Президент України Володимир Зеленський уперше підтвердив бої на Курщині 12 серпня. Станом на 27 серпня Україна контролювала 1294 км² російської території, передавав головнокомандувач ЗСУ. За даними Washington Post, зараз Україна контролює газовимірювальну станцію «Суджа», розташовану приблизно за 8 кілометрів углиб росії.

За словами Зеленського, наступ на Курщину — частина великої операції, «щоб примусити рф до справедливого миру». Зокрема, ця операція дала змогу уникнути послаблення позицій України та окупації Сумщини, а ще перехопити у росії ініціативу. Також операція «стала найбільшою інвестицією» України у процес звільнення своїх громадян з російського полону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.