У Луцьку відкрили мистецький дворик обласної філармонії

У Луцьку відкрили мистецький дворик обласної філармонії
У Волинській обласній філармонії 10 вересня відкрили мистецький дворик просто неба. Це новий культурно-дозвіллєвий простір для жителів Луцької територіальної громади.

Про це Суспільному розповів директор обласної філармонії Сергій Єфіменко.

"Частину цього дворика ми відкрили в 2022 році. Через два роки ми нарешті за рахунок концертної діяльності накопичили фінанси. Це все позабюджетні кошти і ми його нарешті завершили", — сказав керівник філармонії.

Зі слів Сергія Єфіменка, мистецький дворик слугуватиме новим культурним простором для лучан і гостей міста, де кожен може реалізувати творчі таланти в галузі музики, танцю, поезії та кіно.

Під час заходу представили культурно-патріотичний проєкт "Мистецтво і війна" за участі Волинського академічного українського народного хору, академічного камерного оркестру "Кантабіле", ансамблю ліцею з посиленою військовою підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, військовослужбовця Олега Дмитрука та інших.

Голова громадської організації "Члени родин загиблих в АТО "Надія" Любов Карабан розповіла, що подібні заходи в теперішній час дуже потрібні.

"Ми висвітлюємо тут героїзм наших захисників і захисниць, завдяки кому ми маємо мирне небо. Надіємося, що і надалі цей мистецький дворик працюватиме, тому що ми всі так між собою пов'язані, зустрічаємося, обговорюємо проекти. Ми як родина і цей мистецький дворик свого роду є нашим родинним колом", — сказала волинянка.

Зі слів керівника Волинської обласної філармонії Сергія Єфіменка, мета такого мистецького простору — презентація жителям громади культурно-розважальних та національно-патріотичних заходів із різних видів мистецтва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Засрали фасад і ландшафт філармонії торгівельними кіосками і відкривають всередині "простори".
Зпереду купа гівна, а всередині Мистецтво.
Відповісти
1) На фото прямо по центру ВЗІРЕЦЬ КУЛЬТУРИ. Все як належить: смартфон, шорти, наколки, волосаті ноги...
2) Філармонія ще не може оговтатися від фінансових блох.
3) Що там з симфонічним оркестром?
Всі перечисленні више три пункта відображають відношення як чинуш так і жителів міста до Культури.
Відповісти