До втрат територій на сході України призвела, зокрема, погана підготовка мобілізованих, - AP

До втрат територій на сході України призвела, зокрема, погана підготовка мобілізованих, - AP
Погана підготовка мобілізованих є однією з причин низки втрат українських територій на сході. Чимало новобранців відмовляються стріляти або ж просто покидають позиції.

Про це пише агентство Associated Press, журналісти якого поспілкувалися з деякими українськими командирами, пише Громадське.

Так, поки ЗСУ успішно просуваються в Курській області, українські підрозділи втрачають дорогоцінні позиції на сході країни. До цього, окрім не завжди якісної підготовки новобранців, призвела перевага росіян у кількості особового складу та боєприпасах.

«Деякі люди не хочуть стріляти. Вони бачать ворога на вогневій позиції в окопах, але не відкривають вогонь. Через це гинуть наші люди. Коли вони не використовують зброю, вони неефективні», — розповів один із комбатів 47 бригади.

Інший військовий — боєць 110 бригади — зазначає, що наразі основною проблемою є «інстинкт виживання» у новачків. За його словами, «раніше люди могли стояти до останнього, щоб утримати позицію, а зараз, навіть коли йде легкий обстріл вогневих позицій, вони відступають».

Водночас він наголосив, що не всі новобранці відступають — серед мобілізованих є і вмотивовані солдати, однак їх небагато.

Разом із цим наступ росіян на Покровському напрямку обходиться вкрай дорогою ціною. Так, за даними Міноборони Великої Британії, за останні два місяці російська армія втратила близько 70 тисяч солдатів.

Мобілізація

Оновлений закон про мобілізацію набув чинності 18 травня. Згідно з ним, усі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні були оновити свої облікові дані. За даними Міноборони, це зробили 4 690 496 військовозобов'язаних.

Раніше президент України Володимир Зеленський казав, що мобілізація в Україні зросла після ухвалення відповідного закону. А заступник голови парламентського комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції Руслан Горбенко розповідав, що загалом цьогоріч удасться мобілізувати 120 тисяч людей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.