У Луцьку відкрили фан-зону Олімпіади. ВІДЕО

У Луцьку відкрили фан-зону Олімпіади. ВІДЕО
У Луцьку просто неба відкрили фан-зону, де відбуватиметься пряма трансляція турнірів з брейкінгу на Олімпійських іграх у Парижі.

Мультимедійний екран встановили у сквері на вулиці Кривий Вал.
Про це Суспільному розповіла проєктна менеджерка громадської організації "Алгоритм дій" Лідія Гонтар.

З її слів, цьогоріч брейкінг є новою дисципліною і вперше представлений на Олімпіаді.

"16 дівчат і 16 хлопців змагаються в брейкінгу. Перший день – це день B-Girls, дівчатка. Вони змагаються, сьогодні, в п’ятницю. І серед них 2 наших неймовірних українок – Катя та Анна. А в суботу будуть змагання серед 16 хлопців. І серед них буде наш учасник – Олег від України", — сказала організаторка фан-зони.

Україна стала володарем трьох ліцензій на участь в Олімпіаді, серед жінок – це Катерина "Kate" Павленко та Анна "Stefani" Пономаренко. Серед чоловіків — Олег "Kuzya" Кузнєцов. Підтримати олімпійців до фан-зони у Луцьку прийшов спортсмен Максим із псевдо "Реборн", який займається брейкінгом 14 років.

Зі слів чоловіка, зараз брейк поділяється на два види — спорт і культура, і обидва види доповнюються та розвиваються.

"Зараз Луцьк вдихнув такого свіжого повітря брейкінгу і тільки зараз починає входити в цю нішу і максимально розвиватися, повболівати не вдома, а відчути цю емоцію тут – це зовсім інша можливість. Мені дуже шкода, що це тільки перший рік Олімпійських ігор з брейкінгу, бо я впевнений, що люди можуть показати неймовірний результат", — сказав лучанин Максим.

Для вболівальників, які прийдуть до фан-зони, готують показові виступи від луцьких B-Boys і B-Girls, а також танцювальний джем від вихованців локальних студій, зазначила Лідія Гонтар.

Прийшов на перегляд онлайн-трансляцій у фан-зону 66-річний Ярослав. Лучанин розповів, що постійно дивиться трансляцію Олімпіади та підтримує українських спортсменів.

"Переживаю за наших дівчат, хлопців. Мені більше спортивна гімнастика ці, то я з ними мало знайомий, то я не можу сказати, бо вони переважно більше молодіжні", — зазначив чоловік.

Фан-зона працюватиме в місті 9 і 10 серпня, зокрема фінал, де змагатимуться B-Girls, стартує 9 серпня о 22:15.



Що відомо про трансляцію Олімпійських ігор у Парижі
Олімпіада-2024 триватиме в Парижі до 11 серпня. Загальна кількість українських спортсменів, які будуть змагатися на Іграх – 140. Вони будуть представлені у 23 видах спорту.

Цьогоріч до програми Олімпіади внесли нові спортивні дисципліни: брейкін, відомий як спортивний брейкданс, та веслувальний слалом (крос на каяку). Крім того, другі змагання відбудуться зі скейтбордингу та серфінгу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.