Українці стали частіше користуватися промокодами — дослідження Emporium

Українці стали частіше користуватися промокодами — дослідження Emporium
Промокоди — це вже далеко не нове явище для української сфери маркетингу. Це зручний та ефективний інструмент, який, з одного боку, допомагає споживачам заощаджувати, а з іншого, дає змогу бізнесу залучати більше клієнтів та збільшувати кількість продажів. Однак зараз спостерігається особливо активний інтерес українських споживачів саме до цього інструменту для заощадження.

Експерти сервісу зі знижками та промокодами Emporium поділилися власними спостереженнями з цього приводу та розповіли, чому зараз все більше інтересу прикуто саме до промокодів замість сезонних розпродажів чи ситуативних знижок. Серед обʼєктивних причин вони відокремлюють наступні:

  • активний розвиток e-commerce в Україні;

  • збільшення кількості реклами в соцмережах і загалом в інтернеті;

  • зростання чисельності спеціалізованих застосунків для купівлі товарів чи замовлення послуг.

  • Однак є і певні субʼєктивні причини. Зокрема, зміна ставлення українців до спонтанних покупок. До 24 лютого 2022 року українці дійсно робили багато таких купівель. Але після початку повномасштабного вторгнення ця тенденція змінилася, зокрема, через стрімке зростання ціни на більшість товарів та послуг, а також девальвацію гривні. Втім, саме промокоди сьогодні почали впливати на кількість спонтанних покупок, даючи покупцеві можливість заощадити «тут і зараз», а не чекати сезонних розпродажів чи акцій в улюблених магазинах.

    Водночас в Emporium наголошують, що сьогодні в Україні є досить чітка вікова градація серед тих, хто користується промокодами як інструментом заощаджень. Найбільш активні покупці, які заощаджують таким чином, — це люди віком від 18 до 35 років. Тобто активні користувачі інтернету та мобільних пристроїв. Представники старших поколінь все ж здебільшого віддають перевагу більш «традиційним» інструментам — сезонним знижкам, розпродажам, акціям тощо.

    Експерти Emporium також підкреслюють, що промокоди окрім економії мають ще й психологічний вплив на потенційного покупця:

  • Більшість промокодів обмежені у часі дії, тому покупець, не бажаючи втратити слушну нагоду заощадити, з більшою ймовірністю зробить покупку.

  • Деякі промокоди також надаються в обмеженій кількості, що ще більше стимулює бажання ними скористатися.

  • Промокод дає змогу заощадити просто зараз, а не вичікувати слушної нагоди, що автоматично збільшує ймовірність спонтанної покупки.

  • Дехто стверджує, що знижки, промокоди та програми лояльності — це невигідно для бізнесу, адже економія для покупця означає зменшення прибутку для компанії. Однак дослідження Emporium та інших незалежних організацій підтверджують, що покупці, які користуються промокодами чи беруть участь в програмах лояльності, в середньому витрачають на 37% більше, ніж ті, хто купує товари чи замовляє послуги на «стандартних» умовах. А тому бізнес від цього у більшості випадків також виграє.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
    Останні новини
    Українці стали частіше користуватися промокодами — дослідження Emporium
    08 липень, 12:32