У місті на Волині створюють мурал із трьома українськими письменницями

У місті на Волині створюють мурал із трьома українськими письменницями
У місті Ковелі на бульварі Лесі Українки завершують роботу над новим стінописом із портретами трьох українських письменниць — Лариси Косач, Ольги Косач-Кривинюк і Оксани Старицької.

Як розповіла в коментарі Суспільному завідувачка сектору туризму управління культури, молоді, спорту та туризму міської ради Ірина Зінчук, мурал стане ще однією чудовою локацією для розвитку туризму в Ковелі.

"Ідейна натхненниця створення муралу — секретар Молодіжної ради міста Ковеля Тетяна Маркевич. Хотіли чимось вирізнитись і тому обрали патріотизм у сфері культури, щоб пропагувати своє. Молодь сама обирала ідею, обговорювали це і з архітектором, і з жителями будинку", — сказала посадовиця.

З її слів, створенням муралу займається Молодіжна рада при Ковельському міському голові, котра отримала грантове фінансування в розмірі 160 тисяч гривень у рамках програми "Підтримка Молодіжних рад", що фінансується однією із програм ЮНІСЕФ.

На стінопис, зазначила Ірина Зінчук, із грантових коштів залучили 20 тисяч гривень, ще частина коштів надійшла від благодійників. Орієнтовно, з її слів, стінопис обійдеться в 40 тисяч гривень.

Над роботою наразі працюють місцеві художниці Світлана Солодун та Оксана Цюп’яшук, які мають досвід у створенні муралів, повідомили в міськраді. Мисткині відтворюють на фасаді будинку світлину, що була зроблена в ковельському фотосалоні Ізраїля Епштейна у 1896 році.

"Мурал — це подарунок ковельчанам, який готує Молодіжна рада. Хотіли чимось вирізнитись, тому обрали патріотизм у сфері культури, щоб пропагувати своє. Масштаби муралу вже видно", — зазначила посадовиця.

Стінопис у місті планують офіційно представити до Дня молоді, котрий в Україні відзначають 12 серпня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.