Бійці 100 бригади з Волині атакували ударними дронами позиції російських військових

Бійці 100 бригади з Волині атакували ударними дронами позиції російських військових
Пілоти ударних дронів підрозділу "VORON 100" 100-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ вистежили та завдали ударів по позиціях російських військових.

Відео знешкодження наземних цілей оприлюднили в Telegram-каналі батальйону безпілотних систем бригади, пише Суспільне.

Аналітичний проєкт DeepStateUA зазначив, що події на відео відбуваються у селі Залізне на Бахмутському напрямку Донецької області.

Бойовий шлях 100 механізованої бригади

У квітні 2023 бійців 100-ї бригади передислокували для виконання бойових завдань на сході. Після передислокації волиняни брали участь у боях на Бахмутському, Куп’янському, Сіверському та Лиманському напрямках.

З весни 2023-го військові бригади неодноразово звітували про успіхи на передовій і знищення російського озброєння, техніки та особового складу. У червні бригада відзначила на передовій п'яту річницю від дня створення.

За час боїв на сході, кажуть військові, волинські бійці не здали жодної позиції. В липні 2023 президент України Володимир Зеленський вручив 100-й окремій бригаді тероборони Волині відзнаку "За мужність та відвагу".

Восени 2023-го 51-й окремий Камінь-Каширський батальйон бригади підсилили танковим підрозділом. Наприкінці березня 2024-го 100 окрему бригаду територіальної оборони офіційно реорганізували в 100 окрему механізовану бригаду. Таке рішення ухвалило командування Збройних сил України.

У квітні 2024-го підрозділи 100 окремої механізованої бригади приступили до виконання бойових завдань на Донецькому напрямку.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.