Шахрайство у великих розмірах: луцького кримінального авторитета розшукують правоохоронці

Шахрайство у великих розмірах: луцького кримінального авторитета розшукують правоохоронці
Співробітники Управління стратегічних розслідувань у Волинській області оголосили в розшук 53-річного громадянина України Кравчука Олега Івановича.

Розшукуваний – це відомий у Луцьку кримінальний авторитет на прізвисько Алєня.

Чоловіка підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 4 ст. 358 (Використання свідомо підробленого документа) та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України. Усі ці злочини були вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Олег Кравчук – неодноразово судимий, його загальний термін перебування за гратами становить понад 20 років.

У 2018 році Алєню підозрювали у причетності до так званої "заборольської" справи, пов’язаної із викраденням та триманням у неволі видобувачів криптовалюти. У березні 2018 року Україну сколихнула звістка про викрадення в Луцьку двох людей, катування їх у підвалі будинку села Забороль та вимагання грошей, "ферми біткоїнів" та інших цінностей.

У квітні того ж року Алєню взяли під варту, а він вважав своє затримання незаконним і навіть оголосив голодування. Згодом чоловіку обрали м’якший запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Зрештою, у ході розслідування зв’язок Алєні із "заборольською" справою доведено не було.
Під час обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою
Під час обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Вирок чотирьом іншим обвинуваченим по цій справі суд виніс у лютому 2021 року. Усі вони – лучани та були раніше судимі за різні злочини. Суд визнав обвинувачених винними лише у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 146 ч. 2 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) ККУ та вирішив на рік позбавити їх волі. Однак, строк відбування покарання чоловікам рахували з моменту затримання, тож у в’язниці жоден з них так і не перебував, оскільки як покарання їм зарахували термін перебування під вартою. У скоєнні шести інших злочинів, зокрема, у розбої, катуванні та вимаганні, підозрюваних виправдали.
Під час обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою
Під час обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.