18 липня на Волині: гортаючи календар

18 липня на Волині: гортаючи календар
Сьогодні, 18 липня, у світі відзначають День металурга, а віряни вшановують пам'ять святих мучеників Якинта й Еміліяна.

Сьогодні відзначає день народження директор Волинської обласної філармонії Сергій Єфіменко (на фото).

Також день народження 18 липня у журналістів Жанни Воробйової та Олександра Стернічука, а також у співзасновника туристичної компанії «GЕО express» Геннадія Голуба.

Вітаємо їх, а також іменинників цього дня – тих, хто носить імена Афанасій, Омелян, Іван, Степан.

Бажаємо усім великого здоров’я, достатку й радості від життя.

18 липня в Україні і світі святкують День ідеальної сім’ї. Це день, присвячений визнанню важливості міцних сімейних зв’язків і святкуванню всіх тих чудових речей, які роблять нас сім’єю. Ідеальної сім’ї не існує. І це свято не про ідеальну сім’ю, а про щасливі миті разом, про теплі спільні спогади, про сімейні традиції та способи комунікації, про сімейні цінності. Історія виникнення Дня ідеальної сім’ї показує, що поняття ідеальної сім’ї може відрізнятися в різних сім’ях, і це не проблема.

Також 18 липня Всесвітній день слухання. Це щорічна глобальна подія, яка відзначається 18 липня. Цей день присвячений розумінню світу, природного середовища, суспільства і культури через практику слухання та польових записів. Це час, коли варто заспокоїтися, "відкрити вуха" і вивчати звукові ландшафти. Запрошую вас відчути навколишній світ через звук, сприймати його з увагою та відкритістю. Ви можете відвідати природні місця, слухати птахів, шум лісу, води річки або навіть міський гамір.

А ще 18 липня День народження "Тетріса". Саме цього дня 1985 року була представлена електронна версія цієї відомої комп’ютерної гри, яка побачила світ в червні 1984 року. Ця гра побудована на основі "тетраміно" – геометричних фігур, які складаються з чотирьох квадратів.

18 липня святкують Міжнародний день Нельсона Мандели. Нельсон Мандела посвятив свою життя справі миру і гуманізму. Він був захисником прав людини, політичним ув’язненим, миротворцем міжнародного масштабу та першим президентом свобідної Південної Африки, обраним демократичним шляхом. Його внесок у боротьбу за демократію, рівність, права дітей та інших уразливих груп населення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.