У липні не буде днів без відключень світла

У липні не буде днів без відключень світла
Через спеку і дефіцит електроенергії "Укренерго" відмовилось від планів щодо вимірювання рівня споживання електрики, під час якого в липні в кожному регіоні мав бути один день без відключень світла.

Національна енергетична компанія "Укренерго" скасувала заплановані на 9-24 липня вимірювання фактичного рівня споживання
електроенергії в областях України, в рамках яких планувалося, що у кожному регіоні один день не застосовуватимуться графіки відключень світла, - пише DW.

Дефіцит потужності в енергосистемі та спека
"Причина скасування - значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку", - повідомили у компанії в понеділок, 8 липня.

Як зазначають в "Укренерго", від обласних енергетичних компаній надходили численні звернення, в яких йшлося, що вони не зможуть рівномірно обмежувати споживання під час проведення вимірів.

"Режимні виміри в літній період будуть проведенні пізніше, коли дозволятиме ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря", - додали в компанії.

"Укренерго" також повідомило, що у вівторок, 9 липня, обмеження діятимуть для всіх регіонів України. За прогнозом, з 05:00 до 14:00 обленерго застосовуватимуть дві черги графіків відключень, з 16:00 до 22:00 - чотири черги, в інші години - три черги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.