На Волині суд оштрафував і відібрав права у нетверезого водія, через якого травмувався пасажир

На Волині суд оштрафував і відібрав права у нетверезого водія, через якого травмувався пасажир
У Рожищенському районному суді оголосили вирок водію, який торік у липні в стані сп'яніння з'їхав у кювет.

Внаслідок аварії тоді потрапив до лікарні 36-річний пасажир авто, пише Суспільне.

Водія визнали винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху в нетверезому стані, йдеться у вироку. Чоловік має сплатити штраф у розмірі 51 тисячі гривень. Також суд позбавив його права керування авто на наступні 4 роки.

Що відомо про аварію

Аварія за участю обвинуваченого сталася 11 липня 2023 року на автодорозі між селами Залісці та Кроватка. За кермом Volksvagen Т4 перебував 57-річний житель селища Рокині. Він не впорався з керуванням та злетів у кювет.

36-річний пасажир автівки отримав переломи ребер та забої. Під час освідування "Драгер" показав у крові водія 2,02 проміле алкоголю.

Позиція потерпілого і прокуратури

У суді пасажир, який травмувався в аварії, розповів, що разом із водієм того дня випили 0,5 літра горілки та пляшку пива, після чого вони поїхали в напрямку селища Турійськ Ковельського району.

Зі слів пасажира, він сидів поруч із водієм і травмувався, бо не був пристебнутий паском безпеки. Потерпілий додав, що під час лікування водій допомагав йому фінансово, відшкодував моральну шкоду і попросив вибачення.

В судових дебатах потерпілий просив суд призначити мінімальне покарання обвинуваченому. Натомість прокурор просив позбавити волі водія на строк 2 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 4 роки.

З дня аварії Volksvagen Т4 яким кермував нетверезий обвинувачений, перебував на штрафмайданчику. За рішенням суду машину повернули власнику.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.