«Один з найскладніших викликів – пожежа в «ЦУМі» у Луцьку», – радіотелефоністка волинських рятувальників

«Один з найскладніших викликів – пожежа в «ЦУМі» у Луцьку», – радіотелефоністка волинських рятувальників
Вона - одна з перших людей в Службі порятунку 101, хто дізнається про надзвичайну ситуацію. Жанна Милостива - радіотелефоністка Служби порятунку 101 Волині.

Про це повідомили у пресслужбі ДСНС Волині.

Радіотелефоніст пожежно-рятувальної служби є однією із важливих професій у Службі порятунку «101». Вони не вступать безпосередньо у двобій із вогняною стихією, але від них залежить успіх ліквідації пожеж та надзвичайних ситуацій.

За 22 роки сержант служби цивільного захисту Жанна Милостива прийняла і опрацювала тисячі дзвінків від громадян, які опинились у біді або стали її свідками, стикалася з викликами різного характеру. Найперша її дія — заспокоїти абонента на тому кінці дроту, дати пораду, як діяти далі, як вберегти життя, а паралельно — зорієнтуватись в ситуації та направити підрозділи порятунку.

«Один з найскладніших викликів – це пожежа в торговому центрі «ЦУМ» у Луцьку. На момент пожежі в будівлі були люди, а вогонь охопив значну частину будівлі. Потрібно було правильно прийняти повідомлення, оперативно оцінити ситуацію та направити необхідну кількість техніки та особового складу. У один момент я дуже розхвилювалася, але швидко взяла себе в руки та почала діяти, адже від оперативності та чіткості моїх дій залежала вся подальша робота рятувальних підрозділів, успіх ліквідації пожежі та порятунок людей», - пригадує радіотелефоністка.

За роки служби рятувальниця чітко знає, що їй потрібно робити при будь-якій надзвичайній ситуації.

«Кожен виїзд є різним та потребує різної кількості техніки та людей. Тому я постійно тримаю зв'язок з хлопцями, які поїхали на місце виклику та уточнюю обстановку з місця події, що саме горить, яка площа, чи потрібна допомога, чи є потерпілі. В залежності від ситуації, направляємо додаткові сили та засоби, інші екстрені служби», — розповідає Жанна Петрівна.

На роботі вона відповідальний працівник, вдома — турботлива мама та дружина, виховує сина та дочку, які є її найбільшим щастям у житті. Дочка Юля вже доросла та, як мама і тато, обрала професію в системі ДСНС, вже працює диспетчером в іншому підрозділі служби 101. Син Артем завершив навчання у Волинському обласному ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

У вільний від роботи час Жанна вишиває бісером та проводить час з внучкою, мріє про завершення війни та мир в країні!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цум підпалили ті, хто не зміг попросити вибратися орендарів
Відповісти
То за вказівкою Ляткера (палицІ) все відбулось
Відповісти
Ой дурдом на призьбі, де вона тих тисячі викликів прийняла не працюючи ні дня на лінії 101....кого вона де заспокоювала....
Відповісти