Майстеркласи, польоти на дронах: у Луцьку воїни ССО провели акцію з рекрутингу. ВІДЕО

Майстеркласи, польоти на дронах: у Луцьку воїни ССО провели акцію з рекрутингу. ВІДЕО
Військовослужбовці окремого полку Сил спеціальних операцій "Рейнджер" 28 червня на Театральному майдані в обласному центрі Волині провели інформаційно-рекрутингову акцію "День без повісток". Такі заходи бійці полку провели у кількох містах країни, на черзі — Луцьк.

Про це Суспільному розповів Суспільному військовослужбовець, старший сержант Нестор Воля.

Під час акції бійці провели майстерклас із надання домедичної допомоги, представили симулятор польотів безпілотних літальних апаратів та різні зразки дронів і автомобільної техніки.

Під час рекрутингової акції усім охочим показував зброю 39-річний Сергій на позивний "Ханден". У цивільному житті чоловік працював інкасатором, до війська доєднався у липні 2022 року й нині він — військовослужбовець ЗСУ.

"Є штурмові гвинтівки, піхотні штурмові кулемети, гранатомети. Кулемети більшого калібру, дальність більша, дрони. Є в нас снайперські гвинтівки для ураження на відстані 600-800 метрів", — сказав захисник.

Військовослужбовець однієї з волинських бригад Костянтин і житель села Пісочне Ковельського району Микола оглядали зброю іноземного виробництва.

"Тут все новеньке, все красиве. Я думаю з цим буде прогрес у війні. Для посилення, для піхоти побільше таких гранатометів, барабанні. Карандаші до РПГ осколочні", — зазначив боєць Костянтин.

Вчитель Микола Демчук, який потрапив на захід, розповів: інформаційно-рекрутингові акції проводити варто.

"Я думаю, що це – потрібна справа. Це давно потрібно було робити, популяризувати, аби воно більш було доступно. Бо люди бояться, а насправді воно й не так страшно. Багато людей боїться, страх смерті, каліцтва, але все одно хтось це повинен робити. Ті, хто хлопці, які вже там третій рік — втомлені", — додав волинянин.

Старший сержант окремого полку ССО "Рейнджер" Нестор Воля зазначив, що долучитися до полку може кожен військовозобов'язаний. Сам полк, з його слів — це велика структура, в котрій декілька тисяч бійців.

"Забезпечення нашого підрозділу – це на рівні ССО. Це – найкраще забезпечення, яке є на сьогодні в ЗСУ. Процедура стандартна. Людина, яка до нас долучається чи то контракт, чи інша форма. Потрібні всі: від стрільців до офіцерів зв’язку, від операторів дронів до водіїв на евакуаційні автомобілі", — додав військовий.

Бійці, які долучаться до цього підрозділу, розповів Нестор Воля, спочатку навчатимуться військової справи. Навчання у відповідних центрах триватиме 35 днів, після чого військові отримають фах стрільця.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Майстеркласи, польоти на дронах: у Луцьку воїни ССО провели акцію з рекрутингу. ВІДЕО
29 червень, 05:28