Вшанували жертв розстрілу у Луцькій тюрмі

Вшанували жертв розстрілу у Луцькій тюрмі
Сьогодні, 23 червня, — день розстрілу в’язнів Луцької тюрми. Щороку у цей літній день небайдужі жителі нашої громади схиляють голови на знак шани невинних жертв тоталітарного режиму.

Адже за різними даними руками НКВС було закатовано й розстріляно понад дві тисячі людей. Серед них – патріотично налаштована молодь, активісти Організації українських націоналістів, інтелігенція краю, повідомляє управління інформаційної роботи міської ради.

Представники міської та обласної влади, духовенства, прикордонників, поліції і Нацгвардії зібралися сьогодні на подвір'ї колишньої в'язниці. Священнослужителі відслужили панахиду, освятивши пам'ятні дошки з іменами загиблих, а заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк та заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт поклали живі квіти до мурів розстрільної стіни.

У своїй промові митрополит Луцький та Волинський Михаїл зазначив:«Кожен, хто загинув під час розстрілів у Луцькій тюрмі – святий, адже віддав своє життя за свої переконання, за українську державність. І ми не маємо забувати цих людей. А маємо робити висновки, хто наш сусід і які його методи впливу на українців, що не хочуть коритися рабській ідеології. Маємо бути мужніми, впевненими і об'єднаними — тоді перемога буде за нами».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.