Суд розпочав розгляд справи про розстріл протестувальників на Майдані

Суд розпочав розгляд справи про розстріл протестувальників на Майдані
Суд розпочав підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишнього президента Віктора Януковича та членів його злочинної групи в розстрілі мітингувальників під час Євромайдану.

Про це у телеграмі повідомив Офіс генпрокурора.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Офісу Генерального прокурора Броварський міськрайонний суд розпочав підготовче засідання у справі стосовно колишнього Президента України, керівництва МВС України, Служби безпеки України та Міністра оборони України.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення щодо здійснення онлайн трансляцій судових засідань у цій справі, а також визначення їх графіку - 7 серпня, 20 та 30 вересня.

Слідством встановлено, що 18-20 лютого 2014 року злочинна група під керівництвом експрезидента організувала застосування працівниками правоохоронних органів і внутрішніх військ, з перевищенням службових повноважень, фізичного насильства, вогнепальної зброї, військової техніки та спеціальних засобів, в тому числі незаконно поставлених з території держави-агресора, для силової протидії та розгону демонстрантів у центрі столиці.

Дії колишніх Президента, Міністра оборони України та керівників правоохоронних органів призвели до масових жертв серед учасників акцій протесту в центральній частині Києва. В тому числі до заподіяння смерті 67 цивільним особам. Всього постраждали 887 цивільних осіб та 132 правоохоронця. Завдано майнових збитків на суму понад 16 мільйонів гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, вирок
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.