В Україні можуть здорожчати всі товари та послуги

В Україні можуть здорожчати всі товари та послуги
У разі здорожчання пального, особливо дизелю, можуть зрости ціни на всі товари й послуги, навіть на квитки залізниці.

Про це розповів генеральний директор Федерації роботодавців транспорту України Володимир Гусак, - пише ТСН.

"Ми матимемо черговий виток інфляції. Бо вартість дизельного палива і меншою мірою бензину входить до собівартості майже усіх товарів та послуг, які виробляються в Україні", – пояснив він.

Гусак нагадав, що останнім часом через перебої з електропостачанням зростає питома вага дизельного палива в залізничних перевезеннях. Тому скоріше за все буде здорожчання залізничних перевезень і відтак – здорожчання майже всіх товарів та послуг в економіці України.

"Кожне підвищення акцизів, кожне підвищення тарифів державних монополій означає, що частина українських підприємств припинить свою діяльність, своє існування і вже не відновить не відновить роботу після перемоги України. Але ми дуже чітко розуміємо необхідність залучення додаткових коштів для бюджету, насамперед, для фінансування Збройних сил України", – підсумував гендиректор Федерації роботодавців транспорту.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, за яким уже з 1 липня 2024 року в Україні має різко збільшитися вартість бензина та дизеля для споживачів на АЗС. Якщо законопроєкт ухвалять у цілому і він набуде чинності, бензин подорожчає мінімум на 1,5 грн/л, а дизельне пальне – на 2,0 грн/л.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні можуть здорожчати всі товари та послуги
19 червень, 01:15