Через будівництво московської церкви село на Волині «прославилось» на всю Україну

Через будівництво московської церкви село на Волині «прославилось» на всю Україну
Село Мишів Іваничівської громади «прославилось» на всю Україну. Причина – будівництво церкви УПЦ МП, яке почалося тут у березні. Цю подію згадали у популярному ютуб-проєкті «Телебачення Торонто».

У сюжеті “Агенти рф у рясах: що відбувається з московським патріархатом останні два роки”, який днями вийшов на популярному ютюб-каналі «Телебачення Торонто», згадали і побудову московського храму в Іваничівській громаді, пише Буг.

Ведуча повідомила, що поки ПЦУ відвойовує старі храми, УПЦ МП створює нові. І це, мовляв, не дивно, адже будь-який МАФ може стати храмом УПЦ МП з тисячолітньою історією, якщо ти достатньо сміливий. У приклад ведуча навела ситуацію в Мишеві, в якому з простої хати роблять московську церкву.

Також у цьому сюжеті ведуча проінформувала, що наразі під покровом МЦ в Україні залишається 11 тисяч парафій. Вона зазначила, що за час повномасштабного вторгнення росії, СБУ відкрила близько 70 кримінальних проваджень щодо представників УПЦ МП. 16 із цих справ — проти митрополитів. Кліриків МП, за її словами, звинувачують у державній зраді, колабораціонізмі, розпалюванні міжрелігійної ворожнечі. І цьому, мовляв, є вагомі докази. Однак для вірян московських церков це всерівно нічого не означає і вони продовжують виправдовувати своїх священників і ходити в ці храми.

Ведуча наголосила, що росія використовує УПЦ МП, як свою агентурну мережу. Вона запевнила, що московському патріархату не місце в Україні і закликала підтримувати ПЦУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тобто, той факт, що в селі лишилися люди, які не бажають переходити в ПЦУ, хочуть будувати свій храм, а їм односельці не дають - це вас не обурює. Обурює тільки те, що про порушення їхніх прав дізналися по всій Україні? А в них прав немає? Вони вже не громадяни? Чи Конституція не для всіх писана? Забрали фактично 2 храми, вигнали, як собак, а новий не дають будувати, бо що? На яких підставах?
Відповісти
Про шо ви ліпите, спочатку подивіться хто і скільки вкрав прикриваючись війною.
Ті хто це пишуть ніколи не ходили до церкви і поняття не мають, хоча частина з вас хто це пише, які народжені до 91 року хрещені в цій канонічній церкві. Ідіть перехрещуйтесь в ПЦУ якщо хочете бути справжніми патріотами.Ви боретесь проти Бога, а Він поругаємий не буває, Ви всього навсього люди, чиє життя залежить саме від Його. Так що збавте обороти, приземліться, подумайте, почитайте що таке канони і канонічна Церква, що таке Вселенський собор і так далі. Не пишіть всяку маячню, не треба. Я не проти ПЦУ, зробіть все так як треба! Зберіть собор Вселенський, нехай її признають 14 канонічних православних конфесій і питань не буде ніяких. Чому цього не зробили? З початку було УПЦ КП, де воно тепер? Немає. Якось дивно. Церква існувала понад 30 років і тут раз і пропала, тож Денисенко ще не вмер ще є. Сміх один. Пороха бізнес прикрили в рф-ні, банки російські закрили на території України- ні, тільки поміняли назви. Люди схаменіться, скрізь при владі жиди і прикормлені ними запроданці, які власний народ, землю нищать і продають. Кажуть після війни, як всіх москалів виженемо то будемо наводити порядок у владі. Та хто тобі дасть його навести? Містер наївність. Ти глянь шо робиться, скрізь бабло деребанять, свої же люди в своїх крадуть! Не чіпайте Церкву бо біди наробите собі і дітям і внукам. Майте голову на плечах. Чому ще досі не оголосили війну? Вона вже біля двох років йде, повномасштабно. Одні крадуть, інші помирають, а винувата
Церква! Хоча це не дивно, інколи здається що нашим людям хоч в очі сци, будуть казати що дощ іде. Маразм. Нас тримають за бидло, як треба нищити і зтравлювати між собою, а при кормушки залишаються ті ж самі гниди жидовські. Мало їх нищив Хмельницький, то зараз мстять за це. Зробили поліцію, поліція без посвідчень, зразок є – посвідчень нема. Парадокс. Приватна кантора.Закони приймають для ЛГБТ петухів! Україна, жалко тебе земле моя рідна!!
Відповісти