У Луцьку біля училища відкрили меморіальні дошки на честь 27 воїнів-випускників. ВІДЕО

У Луцьку біля училища відкрили меморіальні дошки на честь 27 воїнів-випускників. ВІДЕО
В обласному центрі Волині 6 червня біля будівлі Луцького вищого професійного училища відкрили пам’ятний фотостенд із зображеннями випускників закладу.

Усього — 27 фотографій захисників, які віддали своє життя, захищаючи країну за час російсько-української війни. Про це Суспільному розповів директор училища Володимир Романюк.

Меморіальний фотостенд освятили священники, на його відкриття запросили рідних та близьких загиблих у боях за Україну випускників. Батько загиблого військовослужбовця Василя Купріянчик Юрій Купріянчик подякував присутнім, котрі вшанували його сина.

"Мій син, який навчався тут і закінчив ВПУ № 9, був випускником і який являється героєм при виконанні бойових завдань України. Буде петиція, щоб подати, що він загинув, як герой при виконанні бойових завдань", — сказав чоловік.

Матір загиблого Олександра Бортника Світлана прийшла на відкриття пам’ятного фотостенду разом з його меншими сестрою та братом.

Жінка розповіла, що її син півтора року виконував бойові завдання, зокрема знищував російські дрони.

"Він воював, казав, що це праця і казав, що його спасло те, чого він навчився в цьому училищі. Потім перевели на іншу спеціальність і він загинув. Ми маємо пам’ятати їх завжди, тому що це життя молодих хлопців. Треба, щоб пам’ятали всі нащадки, якою ціною нам дається наше майбутнє і сьогоднішнє життя", — додала жінка.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку біля училища відкрили меморіальні дошки на честь 27 воїнів-випускників. ВІДЕО
06 червень, 22:38