Що буде з доларом у червні: думки експертів

Що буде з доларом у червні: думки експертів
В Україні очікується суттєва зміна курсу готівкового долара. За прогнозами, у період з 10 по 16 червня вартість валюти в банках та обмінниках перебуватиме у межах 40-41,2 грн/долар.

Увечері ж 6 червня банки виставили курс на середньому рівні 40,1/40,7 грн/долар (купівля/продаж). Обмінники – 40,08/40,68 грн/долар. Про курсові очікування OBOZ.UA розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий.

Він зазначив, що щоденні курсові зміни очікуються:

до 30-50 коп. у банках;
до 50 коп. у обмінних пунктах.

"З 10 по 16 червня на ринку не варто очікувати якихось надмірних, революційних подій. Курсові зміни будуть "у робочому порядку" згідно з правилами режиму "керованої гнучкості". Ми припускаємо, що на ринок тиснутиме інфляція та можливе зростання попиту, однак у регулятора є достатньо можливостей і засобів, щоб уберегти ринок від негативних явищ", – повідомив Лєсовий.

Банки виставили курс на середньому рівні 40,1/40,7 грн/долар

Що буде з доларом у червні

Загалом у червні українцям не слід очікувати різких змін курсу долара. Так, провідний експерт Департаменту глобальних ринків ОТП Банку Євген Міюц зазначає: на початку червня очікується корекція курсу до 40/40,3 грн/долар – завдяки виплатам заробітної плати. Однак далі, за його словами, можливе зростання до рівнів 40,5/40,95 грн.

Водночас, директорка департаменту казначейських операцій Unex Bank Ганна Золотько прогнозує, що діапазон курсових коливань у червні перебуватиме в межах 40-41 грн. При цьому курс у конкретний момент часу залежатиме, за її словами, від низки факторів – зокрема, новинного фону.

Загалом, після досить тривалого періоду зростання офіційного курсу долара (завершився 3 червня), гривня почала зміцнюватися. Втім, нагадав голова Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ("Слуга народу"), при переході до керованої гнучкості курсу, НБУ попереджав, що коливання розширюватимуться. А тому українцям треба "потроху звикати" до цього.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.