Відключення світла 2 червня: в «Укренерго» назвали години

Відключення світла 2 червня: в «Укренерго» назвали години
Графіки відключень електроенергії в неділю, 2 червня, діятимуть уночі та ввечері для промислових і побутових споживачів у всій країні.

Про це йдеться на сторінці «Укренерго», пише Громадське.

Так, графіки відключень діятимуть з 01:00 до 05:00 та з 19:00 до 24:00. У разі перевищення лімітів обленерго можуть застосувати графіки погодинних вимкнень. Водночас енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, обмежуватись не буде.

Інформацію про те, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

Нагадаємо, у ніч проти 1 червня росіяни атакували енергооб’єкти у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Івано-Франківській областях. Це вже шостий масований ракетно-дроновий удар по енергетичних об’єктах, який окупанти завдають з 22 березня.

Минулої доби, 31 травня, потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою у вечірні години з енергосистем Румунії, Польщі та Словаччини, розповіли в Міністерстві енергетики.

Що з енергетикою?

З 22 березня до 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції України. Збитки від атак на українську енергетичну інфраструктуру оцінюють у понад один мільярд доларів. Через значні пошкодження електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

В «Укренерго» прогнозують, що ситуація в енергосистемі може поліпшитися завдяки погоді. Але повністю уникнути відключень не вийде аж до серпня-вересня. А взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за теплої погоди.

Протягом кількох днів енергетики не прогнозували відключень електроенергії. Це вдалося, зокрема, завдяки виходу з ремонту енергоблока на одній з АЕС, пояснювала енергокомпанія. А втім, пізніше голова «Енергоатому» Петро Котін заявив, що відключення електроенергії незабаром можуть повернути після виведення в ремонт атомних блоків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.