Швеція надасть Україні літак-розвідник, бронетранспортери, ракети на 1,3 мільярда доларів

Швеція надасть Україні літак-розвідник, бронетранспортери, ракети на 1,3 мільярда доларів
Уряд Швеції оголосив про один з найбільших пакетів допомоги Україні - військове обладнання на суму 1,3 мільярда доларів.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Пакет, серед іншого, включає виготовлений компанією Saab літак ASC-890 для повітряного спостереження та управління, який може відстежувати кораблі, безпілотники, літаки та ракети. Він має посилити "здатність України ідентифікувати та вражати цілі на великій відстані", мовиться у заяві, яку оприлюднив уряд Швеції 29 травня.

Новий пакет допомоги містить також шведські ракети середньої дальності "повітря-повітря" RB 99-AMRAAM, адаптовані для бойових дій "земля-повітря", бронетранспортери PBV 302, амуніцію та технічно-технічне обладнання для ЗСУ.

Київ також отримає від Швеції артилерійські снаряди калібру 155 мм, "для боротьби з російськими підрозділами в глибині поля бою", заявили в уряді, але не уточнили, про яку саме кількість мовиться.

Серед іншого обладнання у пакеті анонсували також обладнання для супутникового зв’язку, автомобілі для перевезення палива, фінансову допомогу та обслуговування раніше наданої шведської техніки.

Крім того, "у зв’язку з цим пакетом, Шведському агентству оборонних досліджень буде доручено підтримати Україну у створенні власного інституту оборонних досліджень. Командно-контрольна спроможність України буде додатково посилена в пакеті шляхом надання терміналів з підпискою на супутниковий зв’язок".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Швеція надасть Україні літак-розвідник, бронетранспортери, ракети на 1,3 мільярда доларів
29 травень, 23:19