Дві луцькі вулиці назвали на честь полеглих Героїв

Дві луцькі вулиці назвали на честь полеглих Героїв
Місцева влада перейменувала дві вулиці у Луцькій громаді. Тепер вони названі на честь полеглих Героїв.

Про це повідомляє управління інформаційної роботи міськради.

З 1 червня вулиця Брестська називатиметься Слабенка Сергія. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 29 травня, депутати міської ради під час пленарного засідання 59-ї сесії.

Сергій Слабенко — український політик, народний депутат України IV- го скликання від 19-го виборчого округу. Під час повномасштабного вторгнення росії в Україну був призваний на військову службу по мобілізації до складу військової частини на посаду начальника відділення поточних бойових дій командного пункту штабу. Мав військове звання підполковник.

Загинув Сергій Слабенко 4 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Оріхів Запорізької області.

Також своїм рішенням депутати змінили назву вулиці Нова у селі Шепель на Гнатенка Івана (на честь місцевого жителя).

Іван Гнатенко навчався в обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. З 18 грудня 2020 року брав участь в зоні ООС. Нагороджений Козацьким Хрестом III та I ступенів. З 24 лютого 2022 року визволяв Одеську, Миколаївську, Херсонську і Донецьку області. Загинув в бою 23 січня 2023 року у Бахмутському районі.

Нова назва вулиці у селі Шепель буде запроваджена також з 1 червня цього року.

У визначені терміни, працівники департаменту житлово-комунального господарства мають забезпечити виготовлення та розміщення відповідних інформаційних стендів, вказівників із новими назвами вулиць на будівлях Луцької територіальної громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Назвіть одну з вилиць Луцька іменем Ігоря Єремеєва. Ніхто з депутатів більше не зробив для Луцька і Волині, ніж він. Вже у 2014-му році він возив на схід допомогу ЗСУ на десятки млн.грн. І не один раз. Депутат, політик, державник. Це в той час, коли його "колега по бізнесу" івахів боявся промовити хоч слово, готовий був заховатись від війни під іменем сперматозоїда. А Слабенко?.. Якби не загинув (шкода), то так і залишився в памяті народній, як бюрократ, скандаліст і базіка.
Відповісти