Виправдовував рф у пункті тримання іноземців: на Волині судили росіянина

Виправдовував рф у пункті тримання іноземців: на Волині судили росіянина
У Ківерцівському районному суді за обвинуваченням у пропаганді війни і виправдовуванні збройної агресії рф судили громадянина росії.

Як йдеться у вироку суду, уродженця міста Новий Уренгой Тюменської області затримали у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців, де він був за рішенням міграційної служби, пише Суспільне.

З матеріалів справи відомо, що в листопаді 2023 року росіянин намагався переконати інших іноземців, які перебували у тимчасовому пункті перебування, схилитися до проросійської позиції, виправдовував вторгнення і повторював, що "тільки збройний удар по території України матиме позитивний результат".

До рішення суду обвинувачений перебував у Луцькому слідчому ізоляторі. У квітні 2024 року чоловік уклав зі стороною обвинувачення угоду про визнання винуватості.

Зрештою суд визнав росіянина винним і присудив йому позбавлення волі строком на один рік. Також засуджений має сплатити у дохід держави судові витрати, пов`язані із проведенням лінгвістичної і семантичної експертиз — 11 737 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.