Як вибрати щітки склоочисників для авто

Як вибрати щітки склоочисників для авто
Кожен водій знає, що без гарної видимості на дорозі можна стати учасником дорожньо-транспортної пригоди. Атмосферні опади є причиною поганого огляду довкілля, що може спричинити ДТП. Саме тому потрібно обрати такі автозапчастини, як щітки склоочисника транспорту. Це невеликі автозапчастини, але без них не можна гарантувати підвищену безпеку водія та пасажирів під час руху авто на будь-якій трасі.

Коли треба міняти


Щітки склоочисника швидко зношуються, тому їх варто замінювати раз на рік. Якщо цього не зробити, то видимість за вітровим склом починає погіршуватись. Зазвичай двірники працюють без шуму. Якщо виникають сторонні звуки, то це свідчить про знос елементів, тому їх потрібно замінити.

Також варто оглянути компоненти механізму склоочищення. Якщо на поверхні є подряпини та смуги, то теж треба купувати нові щіточки. Крім того, виникають й плями через нещільне прилягання гумок до поверхні скла. Всі ці ознаки свідчать про те, що двірники потроху виходять з ладу, тому потрібно купити нові.

Різновиди


Щіточки склоочисників використовують для видалення вологи та бруду на вітровому та задньому склі машини. Від їхньої роботи залежить захищеність людей, що перебувають у салоні авто. Бувають таких видів:

  1. Каркасні. Вони складаються з гумової стрічки та металевого каркаса. Є універсальними, тобто можуть бути використані для будь-яких видів лобового скла.

  2. Безкаркасні. Ці деталі мають гумово-пластиковий корпус та вмонтовану металеву основу. Має стійкість до корозії та інших негативних природних наслідків.

  3. Гібридні. Складаються з металевого каркасу та пластикового корпусу у вигляді спойлера. Завдяки цьому можна поєднати універсальність каркасного та гарні експлуатаційні властивості безкаркасних двірників.


Крім того, в продажу є варіанти з підігріванням, щітки для задніх склоочисників та гума, що прибирає бруд та пил з автомобільного скла.

Критерії вибору


Щітки для склоочисників на авто обирати нескладно. Для цього потрібно лише врахувати кілька вагомих порад експертів:

  1. Бренд. Вибирати двірники треба від надійних, перевірених часом виробників.

  2. Розміри. Підбирати щітки склоочисника варто з урахуванням габаритів та інших особливостей авто.

  3. Тип кріплення. Цей нюанс також треба врахувати, щоб двірники могли бути акуратно встановленими.


Якісні щітки повинні якісно прибирати забруднення, безперешкодно працювати на будь-якій швидкості руху автомобіля, мати стійкість до обмерзання. Також двірники не мають залишати плями та інші негативні наслідки. Якщо потрібні якісні автомобільні товари, зверніться до інтернет-магазину VBavto та замовте потрібні запчастини для безпечного руху машини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.