Навіщо ВІН-код у військовому квитку та як його отримати у Волинському ТЦК

Навіщо ВІН-код у військовому квитку та як його отримати у Волинському ТЦК
Триває мобілізація в Україні. Тепер у нашій країні запроваджено ВІН-код - це штрихкод, індивідуальний номер, що присвоюють військовозобов'язаним у реєстрі «Оберіг». При зчитуванні такого штрихкоду відображається інформація про військовозобов'язаного.

Такий код потрібен для того, щоб військовозобов'язаний, зокрема, зміг виїхати з української території, якщо має на це право. Для отримання ВІН-коду потрібно приїхати у свій територіальний центр комплектування та соцпідтримки і пройти військово-лікарську комісію. Військовозобов'язаного мають поставити на облік в базу «Оберіг» - туди вводять його особисті дані.

Після заповнення всіх полів формується ВІН-код і його можна видруковувати. Цей штрихкод означає, що військовозобов’язана особа оновила дані у ТЦК та СП. Цей штрихкод вклеюють у військово-обліковий документ, наприклад, у військовий квиток.

«ВІН-код — це ідентифікаційний номер, який електронний реєстр «Оберіг» автоматично присвоює військовозобов’язаному, призовнику чи резервісту.

Оскільки є багато тезків та ще й з однією датою народження, присвоєння коду базою «Оберіг» спростовує та пришвидшує пошук інформації про конкретну людину у великій базі даних. Цей номер вписується до військово-облікових документів, що є у громадянина.

Якщо ж в особи немає ВІН-коду у військово-обліковому документі, то ми бачимо, що ця особа досить давно не оновлювала своїх даних або не була в ТЦК протягом воєнного стану», - розповіла у коментарі ВСН пресофіцерка Волинського обласного ТЦК та СП Уляна Кравчук.

Журналісти поцікавилися у речниці Волинського прикордонного загону Маргарити Вершиніної, чи перевіряють наявність ВІН-коду у чоловіків, які виїжджають за кордон. За її словами, на разі така перевірка не здійснюється.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Навіщо ВІН-код у військовому квитку та як його отримати у Волинському ТЦК
21 травень, 01:30