Сьогодні у Ковелі відбудеться мирна акція протесту дружин військових, які служать у 100-ій ОМБр

Сьогодні у Ковелі відбудеться мирна акція протесту дружин військових, які служать у 100-ій ОМБр
Сьогодні, 3 травня, у Ковелі відбудеться мирна акція протесту дружин військових, які служать у 100-тій окремій механізованій бригаді ЗСУ. Жінки хочуть привернути увагу та надати розголосу тому, що ця волинська бригада, яка ще донедавна була ТРО, не підготовлена для боїв у гарячих точках без належного озброєння та підтримки.

Про це повідомили організатори мирної акції.

"3 травня 2024 року об 11.00 годині по вулиці Володимирській в районі супермаркету Епіцентр, ми, члени сімей та родин військовослужбовців 100 ОМБР, виходимо на одногодинну мирну акцію протесту з перекриттям автомобільного шляху на пішохідному переході "Ні, злочинним діям командування "Сотки", - йдеться у їхньому зверненні.

Нагадаємо, що командування Збройних сил України ухвалило рішення реорганізувати 100-ту Обр ТРО в 100-ту ОМБр. Згодом Волинську 100 ОМБр передислокували на Донеччину.

До її складу входять чотири батальйони: Ковельський, Камінь-Каширський, Володимирський та батальйон Луцького району. У квітні 2023 бійців 100-ї бригади передислокували для виконання бойових завдань на сході. Після передислокації волиняни брали участь у боях на Бахмутському, Куп’янському, Сіверському та Лиманському напрямках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримую!
Комбати на нулю не воюють
Наприклад з 55,лише лиже сраку,на нулю практично не буває.

Відповісти