До Луцька повернулася малеча, яку евакуйовували до Польщі

До Луцька повернулася малеча, яку евакуйовували до Польщі
Вихованці Волинського будинку дитини, яких з початком повномасштабного вторгнення евакуювали до Польщі, повернулися з до Луцька.

Про це у фейсбуці інформує голова Волиньради Григорій Недопад.

19-ро діток обласного сиротинця були евакуйовані до Польщі відразу після повномасштабного вторгнення. Тоді у дитбудинку не було повноцінного укриття, до того ж малеча із вродженими вадами здоров’я дуже гостро реагувала на повітряні тривоги. Наразі якісне і відповідне стандартам укриття вже облаштовано. І ось, через більш як півтора року, троє малят повернулися у стіни свого тимчасового дому. Ще 16-ро дітей відтепер мають батьківську любов та опіку у волинських родинах.

«Нашим діткам створено максимально комфортні й безпечні умови. Але безумовно, ніщо не замінить їм маму і тата. Тому надзвичайно приємно, що більшість дітей живуть у сім'ях», - зазначив Недопад.

За його словами, у червні цього року український уряд адаптував процедуру усиновлення та опіки до умов воєнного стану та запропонував правила повернення дітей з-за кордону. З тих пір Волинський дитбудинок перетворився на центр усиновлення. До процесу були залучені фахівці служби у справах дітей, юристи, лікарі, бо усі дітки мають проблемне здоров’я, а також працівники сиротинця.

За єдиними винятком усі вихованці дитбудинку - це сироти при живих батьках, яких позбавили права піклування.

Відколи цьогоріч з березня дитбудинок відновив роботу після облаштування повноцінного укриття, установа прийняла ще шістьох соціальних сиріт.

Польські партнери передали чималий гуманітарний вантаж, серед якого і різноманітне обладнання, яке дасть змогу облаштувати у сиротинці повноцінну реабілітаційну кімнату. Під час зустрічі обговорили також підготовку до створення тут дитячого реабілітаційного центру.

Нагадаємо, «Білі янголи» поліції Донеччини вивезли всіх 15 дітей, які залишалися в Очеретиному та двох селах Марʼїнської громади: Єлизаветівці та Катеринівці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: діти, Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.