Польща готова передати для України всі свої винищувачі МіГ-29

Польща готова передати для України всі свої винищувачі МіГ-29
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна готова передати українським військовим усі свої винищувачі МіГ-29.

Про це повідомляє NV, посилаючись на слова президента Польщі в інтерв'ю CNN.

Він наголосив, що Україна зацікавлена у постачанні винищувачів.

"Інші МіГ-29, які є в Польщі і зараз на озброєнні наших ВПС, - ми готові поставити ці літаки, і я впевнений, що Україна буде готова їх використовувати негайно", - сказав він.

Дуда зазначив, що українські збройні сили надалі переходитимуть на стандарти НАТО і використовуватимуть F-16, тому вже зараз потрібна підготовка українських пілотів.

При цьому він наголосив, посилаючись на свою розмову з президентом України Володимиром Зеленським, що ключовою військовою потребою країни є далекобійна артилерія.

«Поки що більше потрібна далекобійна артилерія, щоб відкидати супротивника і уникати прямих зіткнень. Тому що росіяни намагаються розчавити Україну, розчавити її вагою своїх збройних сил, своєю чисельністю та своєю технікою», — сказав він.

18 лютого прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що країна готова передати Україні винищувачі МіГ-29, але лише у рамках коаліції.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, що українським силам будуть потрібні винищувачі , щоб відбити погрози з боку Росії. Він сказав, що передача радянських МІГ-29 Україні забезпечить підтримку та певною мірою врівноважить її сили з РФ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.