Лучани незадоволені графіком руху тролейбусів

Лучани незадоволені графіком руху тролейбусів
Дочекатися тролейбус у Луцьку стало складніше. Читачі повідомляють, що дістатися додому таким видом транспорту після 19:00 – майже нереально, бо всі вони їдуть у ДЕПО.

Тож Інформаційне агентство ВолиньPost вирішило з’ясувати у чому справа. Аби не бути пустослівними, наші журналісти провели опитування, в якому взяли участь понад 1440 людей, і дізналися, на яких саме тролейбусних маршрутах виникають проблеми.

У коментарях люди найчастіше скаржаться саме на відсутність тролейбусів після 19 години.

«Взагалі не зрозуміло, як вони ходять тепер, раніше в той самий час приїжджали на зупинку, а зараз кожен день по-різному», - пише читачка, користувачка Dasha :D.

А користувачка Оксана відразу пропонує рішення: «Враховуючи дефіцит бензину та дизпалива, можна розвивати екологію Волині, дати на рейси більше тролейбусів, які купують щороку...».



Аби брати участь у наступних опитуваннях і дізнаватися перевірену інформацію першими, підпишіться на наш телеграм-канал.

До слова, 46% опитаних стверджують, що дочекатися тролейбус стало проблемніше, 17% – такого не помітили, решта – 37% – цим видом транспорту не користуються.

Найчастіше нам писали про тролейбуси під номерами 1, 2, 4 та 5.

Виконувач обов’язків генерального директора Луцького підприємства електротранспорту Анатолій Миронюк переконує, що проблеми немає.

«Проблем із графіком не може бути. Ніхто раніше з рейсу не з’їжджає. Є нормативи встановлені і водії їх суворо дотримуються. Тролейбус затриматися може максимум на хвилину чи дві. Звісно, бувають форс-мажори, як-от тролейбус не може об’їхати ДТП, вимкнута електромережа чи залита дорога на проспекті Відродження. Зараз їздить 30 тролейбусів. До війни – 40. Адже тоді працювали школи, університети, не виїжджали масово за кордон. Тобто варто розуміти, що змінився пасажиропотік».

Він також додає, що безпідставно забрати чи навпаки пустити на маршрут додатковий тролейбус ніхто не може, тож питання завжди детально вивчають.

«Є спеціальна формула. Щоб визначити кількість тролейбусів на конкретному маршруті (х), треба пасажиронапруженість (а) помножити на час обертання цього маршруту (b) і поділити на пасажиромісткість одного тролейбуса (с) (х=(а × b)/c). Ми працюємо за цією формулою і визначаємо ту кількість тролейбусів, яка задовільняє попит населення у перевезеннях. Є методика від міністерства інфраструктури, у якій йдеться, що тролейбус має бути заповнений на 80%. Для того, щоб збільшити кількість транспортних одиниць, треба, аби 100% місць були зайняті. А зараз навіть у час пік – 80-90%», - зауважує Миронюк.

Утім, каже пан Анатолій, ситуацію служба руху моніторить постійно. До прикладу, на початку дії воєнного стану Луцьком курсували 28 тролейбусів, але практично відразу додали ще два.

«Зараз ми думаємо додати ще декілька тролейбусів, бо бачимо, що трохи оживився рух, оживився бізнес. Ми у цьому зацікавлені, тому ще це наш заробіток і зменшення інтервалу для громадян», - розповідає виконувач обов'язків гендиректора ЛПЕ.

Зазначимо, аби відстежити рух міського громадського транспорту можна скористатись мобільними додатками «Сіті Кард», «Сіті Бус Луцьк» та «Easy Way».

Щоправда, у міській раді, вочевидь, проблему із тролейбусами таки визнали.

Оскільки сьогодні, 19 травня, міський голова Луцька Ігор Поліщук повідомив, що для зручності пасажирів та покращення транспортного сполучення в вечірні години з понеділка додадуть 6 тролейбусів в період з 19:00 до 22:00 на маршрутах 1,2,4,5,12,15.

Нагадаємо, вчора ми писали, що нині українців повертається більше, ніж виїжджає за кордон.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не випускати тролейбуси на маршрут пряма вказівка з міської ради. Ще й персонал добровільно примусово перевели на 6 годинний робочий день. Доречі також вказівка з міської ради, щей листа прислали. Поцікавтесь хто хоче.
Відповісти
Ну той шо, шо не дотримуються графіку руху, зато які вони красіві !
Відповісти
Ви думаєте на маршруті номер 3 краща як їдиш на роботу 8 ранку то вже на зупинці мед коледж неможливо зайти в ного а якщо влізиш то стоїмо на одній нозі і боїшся чи ходиш , бо було що тролейбус доїхав до модена і ставав щоб недобити його їхав і чекає асфальт корпусом, шкода що несфотаграфував
Відповісти