Історії, що надихають: добрі новини від ВолиньPost за 19 квітня

Історії, що надихають: добрі новини від ВолиньPost за 19 квітня
На щастя, добрі новини з інфопростору нікуди не зникли, і нам щодня є про що писати. Уже п'ятдесят п'яту добу Збройні Сили України борються за незалежність держави, а наш неймовірний народ продовжує всіляко допомагати та надихати.

Інформаційне агентство ВолиньPost у щоденній рубриці нагадує про успіхи української армії і про тих чудових людей, які зробили свій вклад для нашої спільної мети – перемоги над загарбником.

Сьогодні, 19 квітня, нагадаємо вам про таке:

У Луцьку виготовляють сублімовану їжу, яку відправляють на передову. ВІДЕО

Сублімована їжа – це ідеальний варіант для тих, хто завжди в дорозі. Основний плюс таких продуктів – довго зберігаються і швидко готуються. Компанії в Україні, які роблять сублімовану їжу, можна перерахувати на пальцях. Одна з таких – у Луцьку.

Розпочинали, кажуть, із сушених яблук, а нині на вибір із десяток різних страв. Найбільше замовлень зараз саме на передову. Усі страви стараються робити з м’ясом, щоб було ситніше. Фаворитом виступають гречана каша з м’ясом і червоний борщ. Їх просять найбільше.

Майже 21 тисяча окупантів: втрати Росії на війні

Щоденна і дуже добра статистика. Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 19.04 орієнтовно склали:

особового складу – близько 20800 осіб ліквідовано,
танків ‒ 802 од,
бойових броньованих машин ‒ 2063 од,
артилерійських систем– 386 од,
РСЗВ - 132 од,
засобів ППО - 67 од,
літаків – 169 од,
гелікоптерів – 150 од,
автомобільної техніки - 1495 од,
кораблів/катерів - 8 од,
цистерн з ПММ - 76,
БПЛА оперативно-тактичного рівня – 158,
спеціальної техніки – 27,
пускових установок ОТРК/ТРК - 4.

У волинській пекарні печуть великодні паски для українських військових

В одній із волинських пекарень готують великодні паски для захисників України. Випікати розпочали завчасно, щоб мати час передати великодній хліб у регіони, де відбуваються бойові дії.

У Луцьку запрацював новий маршрут № 7: як курсує

Аби лучанам було комфортніше! Автобуси за маршрутом “Дубнівська – Завокзальний ринок” їздитимуть вулицями Дубнівська, Окружна (а.д. М-19), Рівненська, Відродження, Молоді, Соборності, Гордіюк, Конякіна, Карпенка-Карого (місце міжзмінного відстою на вул. Дубнівській).

Над Одесою знищили російський безпілотник-шпигун

І ще одна перемога. Сьогодні зранку воїни зенітного ракетного підрозділу Повітряних cил Збройних cил України знищили ворожий БПЛА "Орлан-10", який вкотре намагався здійснити розвідувальну діяльність об’єктів критичної інфраструктури Одеси.

Мистецький фронт: як дві Анни з Волині «підірвали» соцмережі портретами Зеленського, Арестовича і Джонсона

Анна Дідіцька та Анна Грицюк – волинські художниці. Вони дуже різні, але є у них дещо спільне: малюють із дитинства, продовжують творити попри війну та обидві написали портрет Зеленського.

А ще – портрети відомих людей у виконанні обох волинянок просто таки розривають соцмережі. Фото із картинами масово «лайкають» та поширюють.

Аби переглянути роботи художниць, натисність на заголовок

Відбувся 5-ий обмін полоненими: додому їдуть 76 українців

Сьогодні, на щастя, нам вдалося обміняти 60 військовослужбовців, з них - 10 офіцерів. Також додому повертаються 16 цивільних осіб.

Працівники «Луцьктепла» віддали одноденний заробіток для ЗСУ: за ці гроші купили 30 бронежилетів

Згодом їх передадуть на передову для 14 ОМБр. Мер Луцька Ігор Поліщук Поліщук також зауважив, що минулого місяця працівники міської ради, ДКП «Луцьктепло», КП «Луцькводоканал», ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» та КП «ЛПЕ» вже передали одноденний заробіток в розмірі майже 1,7 млн грн на потреби ЗСУ.

У Польщі ксьондз під час служби дістав колонку і увімкнув «Ой, у лузі червона калина». ВІДЕО

У Варшаві у костелі Непорочного зачаття Діви Марії у Белянах відбулася своєрідна акція на підтримку України. Її влаштував ксьондз Войцех Дроздович під час великодьньої меси у понеділок, 18 квітня. Парафіяни хором заспівали гімн українських січових стрільців «Ой, у лузі червона калина». Цікаво, що до цієї акції ксьондз ретельно підготувався і завчасно надрукував для відвідувачів слова пісні.

Аби переглянути відео, натисніть на заголовок

У Луцьку школяр віддав свої подарункові гроші військовим

Такі історії особливо надихають! В Артема нещодавно був день народження, а подарункову тисячу гривень хлопчик вирішив віддати волонтерам, аби ті придбали автобус для наших воїнів.

Українські воїни ліквідували ватажка «ЛНР»

Під час боїв біля Кремінної Луганської області українські військові ліквідували одного з ватажків бойовиків самопроголошеної "ЛНР" Михайла Кіщика, позивний "Міша Чечен". Його підрозділ неодноразово звинувачували у мародерстві на тих територіях, які займав батальйон.

На Сході українські воїни відбили три атаки ворога

Завершуємо підбірку ще однією доброю звісткою із фронту. На сході України наші військові знищили 30 окупантів, 2 танки, 8 БТР/БМП, 2 артилерійські системи та один вертоліт.

Дякуємо кожному, хто причетний до цих добрих звісток! А головне ‒ спасибі нашим ЗСУ!

Повідомляйте нам про добрі новини у ваших селах, містах, громадах на нашу електронну скриньку [email protected] або за телефоном 050-505-20-30.












Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Історії, що надихають: добрі новини від ВолиньPost за 19 квітня
19 квітень, 2022, 22:30