В окупованому Бердянську з'явився самопроголошений «виконувач обов’язків мера»

В окупованому Бердянську з'явився самопроголошений «виконувач обов’язків мера»
У місті Бердянськ, який тимчасово захопили російські окупанти, з'явився самопроголошений «виконувач обов’язків мера». Про своє «призначення» він заявив у відеозверненні. Прокуратура порушила кримінальну справу щодо колаборанта.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора, пише Громадське.

Відеозвернення так званого в.о. мера поширили у місцевих новинних Telegram-каналах Бердянська, частину з яких також захопили після окупації міста.

Чоловік, який відрекомендувався Олександром Сауленком, заявив, що «бере на себе повноваження» з управління містом через «повне самоусунення чинної влади та небажання співпрацювати з військово-цивільною адміністрацією». Він повторив усі пункти пропаганди російських окупантів про «держпереворот в Україні» та «київську хунту».

Згідно з даними управління Міністерства юстиції, чоловік на ім'я Олександр Сауленко зареєстрований у межах Бердянського району від політичної партії «Союз Лівих Сил», яка виступає за «нейтральний статус України».

«Я впевнений, що разом із братським російським народом нам вдасться налагодити мирне життя», ㅡ заявив чоловік.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без неї.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В окупованому Бердянську з'явився самопроголошений «виконувач обов’язків мера»
21 березень, 2022, 22:49