Традиційні суші – що це таке*

Традиційні суші – що це таке*
Традиційні суші, від якого бере початок весь ланцюжок відомих нам сьогодні страв з риби та рису, було мало схоже на сучасне, що подається в Європі, Америці та і у нас в Україні. У Луцьку кращі суші можна замовити за посиланням lutsk.sushi-go.com.ua. Для початку варто сказати, що суші (правильно – сусі) – це не споконвічна японська страва. З'явився цей своєрідний рибальський фастфуд у Китаї, приблизно за 6 – 7 століть до настання нашої ери. Приписувати походження суші Китаю не зовсім вірно, тому що на той час це була територія нинішнього Таїланду.

Якими були суші раніше


Спочатку рибалки не планували створювати та вживати в їжу суші як окрему страву. Збереження улову у вологому та спекотному кліматі можна було забезпечити, переклавши вже оброблені риб'ячі тушки рисом. Після рис викидали, а рибу, на той час промариновану рисовою молочною кислотою, вживали в їжу. Потім вигадали додавати в рисову масу оцет — рис більше не псувався. Покладений на грудку рису, обробленого оцтом, шматочок риби — свого роду бутерброд для рибалки, нарі-суші. Характерною відмінністю цієї страви було використання квашеної в рисі риби. І навряд ми з вами змогли б визнати апетитним його специфічний запах.

Як суші потрапили до Японії


Щось схоже на звичні нам суші з'явилося в Японії у VIII столітті нашої ери, коли кухарі почали використовувати мариновану сиру рибу. Сей-суші з підвареним клейким рисом і шматочком сирої риби з часом доповнилися овочами й стали називати хай-суші.

Сучасний рецепт суші


В 1820 Йохей Ханая вирішив подати нігірі-суші у вигляді шматочка свіжої сирої риби на клейкому рисі, перев'язавши цей бутербродик стрічкою водоростей. Те, що ми готуємо і подаємо сьогодні, є спадщиною саме цього рецепту. Але є суші з сирою рибою без маринадів та обробки — скуштувати їх можуть гурмани, які цінують звичні японцям та китайцям смаки. Але сучасний варіант європейського суші, якщо це не спеціалізований дорогий ресторан — підварений рис, овочі, маринована чи злегка солона червона риба та водорості.

Сучасні яскраві смаки та традиції суші у Луцьку


Пропонуємо спробувати сучасні європейські суші, сети та роли з доставленням по Луцьку — шефи «SushiGo» зберегли основні ознаки традиційної японської кухні, але віддали данину європейському смаку. Пряні соуси, смачна свіжа риба та правильно зварений рис – це корисний швидкий обід, що вже давно так полюбляють українці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.