Ліквідація ТОВ: юридичні тонкощі і особливості процесу*

Ліквідація ТОВ: юридичні тонкощі і особливості процесу*
Ліквідація ТОВ – одна з форм зупинення діяльності підприємства. Якщо розглядати це з правової точки зору, то цей процес складний. Більше того, він проходить набагато важче та довше, аніж процес реєстрації ТОВ. Для цього потрібні спеціальні знання та юридичний досвід. При ліквідації ТОВ фірма своє існування припиняє. При цьому, права іншим особам не передаються. Саме цим ліквідація суттєво відрізняється від реорганізації. Безумовно, чинним законодавством України питання ліквідації ТОВ врегульоване, але детально розібратися в усіх тонкощах можна тільки за допомогою юристів.

Що стосується підстав ліквідації ТОВ, то діяльність компанії може бути припинена у таких випадках:

1. Власники самостійно прийняли відповідне рішення про припинення роботи ТОВ.

2. За рішенням суду за наявності підстав для цього.

3. В результаті банкрутства підприємства.

4. В результаті прийнятого рішення державними органами про завершення діяльності ТОВ (підстав для цього небагато).

За рішенням власників діяльність ТОВ може бути припинена за різних причин. Наприклад, ведення бізнесу може стати не прибутковим, тому сенсу в цьому немає. Також власники компанії можуть назавжди змінити місце проживання, а довіряти бізнес іншим особам не хочуть. Самостійне припинення діяльності ТОВ – процес довгий за часом. Перш за все, треба буде погасити борги, потім дочекатися перевірок державними органами. При виявленні ними порушень, треба їх усунути. Законодавством встановлений строк припинення ТОВ – від 2 місяців. Насправді, ліквідація ТОВ відбувається довше. Що стосується рішення суду, то воно може бути прийняте в результаті того, що ТОВ займалось незаконною діяльністю. Процедура банкрутства досить довга за часом та має свої нюанси. Багато власників компаній віддають перевагу експрес-ліквідації. Такий варіант є альтернативним та процедура відбувається всього за декілька днів.

Який би ви спосіб ліквідації ТОВ не обрали, без кваліфікованої допомоги юристів обійтись буде складно. Тут потрібне дуже уважне ставлення до процесу, величезний досвід. Все це вам може запропонувати компанія Imperium Lux в Києві. Вам нададуть якісні юридичні послуги. У спеціалістів компанії є досвід позитивного вирішення будь-яких проблем. Ліквідація ТОВ – один із напрямків спеціалізації діяльності юристів Imperium Lux.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ліквідація ТОВ: юридичні тонкощі і особливості процесу*
12 листопад, 2021, 14:14