Високоякісні стільниці від виробника*

Високоякісні стільниці від виробника*
Особливе навантаження та постійно висока температура - це вічні супутники стільниць. Крім того, стільниці часто піддаються впливу побутової хімії та постійного чищення. Всі ці чинники вимагають від матеріалів, з яких виготовлена стільниця, високі вимоги. Тому якщо ви вирішили купити кухонну стільницю, тоді слід уважно придивитися до її характеристикам.

Особливості виготовлення стільниць з ДСП і МДФ


Для виготовлення стільниць сьогодні найбільш часто використовують ламіновану ДСП. Таке поєднання дозволяє отримати високі експлуатаційні якості виробу, при цьому зберігши його низьку вартість. Стільниці ДСП для кухні виготовляються в такий спосіб - лист вологостійкої ДСП покривається пластиком або плівкою ламінації, в результаті товщина готового виробу становить 28-38 мм.
Перш, ніж використовувати ДСП в ролі стільниці, його спочатку піддають захисту (ламінують hpl-пластиком). Суть даного процесу полягає в тому, що один матеріал поміщають між двома іншими, тим самим захищаючи його. Hpl-пластикові панелі виготовлені з ламінату високого тиску. Товщина пластика становить 1-2 мм. Вважається самим довговічним.

Панелі hpl мають величезну кількість колірних варіантів. Надійність hpl пластика далека від надійності акрилових робочих поверхонь, але все ж робить робочі поверхні hpl найбільш поширеними в меблевих магазинах.

Плюси стільниці для кухні з ДСП:
• Висока міцність.
• Низька ціна.
• Простота установки.
• Великий асортимент забарвлення.
• Легкість очищення і стійкість стільниці до активних миючих засобів.
• Спільно зі стільницями ДСП виробники зазвичай випускають аналогічні за зовнішнім виглядом стінові панелі для так званого кухонного «фартуха», тому кухня в кінцевому підсумку буде виглядати в єдиному стилі.

Але стільниця з ДСП ламінована пластиком або спеціальною плівкою має і ряд недоліків:
• Незважаючи на використання вологостійкої ДСП і водонепроникної плівки, досить часто зустрічаються епізоди здуття стільниці в місцях стиків. Щоб уникнути таких ситуацій ці місця потрібно покривати герметиком;
• Не підлягають ремонту;
• З'єднати кілька плит стільниць так, щоб не було видно шва, неможливо. Для цього зазвичай використовують сполучні планки;
• Є деякі складності з виготовленням заокруглених форм стільниць. На місця обрізки, як правило, накладається так само плівка, що і на поверхні, однак в місцях їх стику все одно буде помітний шов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.