Чи складно українцям вивчати англійську мову і чому

Чи складно українцям вивчати англійську мову і чому
Навчання англійської онлайн в AP Education Center – можливість у зручному форматі вивчити нову для себе мову. Це може бути викликом, але рівень складності залежить від ряду факторів, як лінгвістичних, так і культурних. Які аспекти впливають на складність даного процесу? В першу чергу мова саме про лінгвістичну відмінність між українською та англійською мовами.

Однією з основних проблем для українців є вимова. Англійська має низку звуків, які відсутні в українській мові, наприклад, звуки <θ> та <ð>, як у словах «think» та «this». Звук в англійській також вимовляється інакше, ніж в українській. Важко може бути звикнути до ритму та інтонації. Граматика ж в англійській є відносно простою, в контексті відсутності відмінків і спрощеної системи відмінювання дієслів. Однак проблемою є велика кількість неправильних дієслів та різноманіття часів, які в українській мові зустрічаються більш обмеженій кількості. Наприклад, англійські часи на кшталт Present Perfect не мають прямого еквівалента в українській мові, що викликає труднощі з їх розумінням та використанням.

Англійська мова має багато синонімів, омонімів і складних фразеологічних зворотів, що ускладнює розуміння контексту. Наявність значної кількості слів латинського та французького походження, також інколи створює лексичні труднощі, що виникають через відсутність спільного словникового кореня. Що ж до порядку слів у реченні, то в англійській мові він чітко фіксований:

  • підмет;

  • присудок;

  • додаток.

  • В українській мові порядок слів більш вільний через систему відмінків, що інколи призводить до помилок при складанні речень англійською.

    Психологічні бар’єри


    Українці часто бояться робити помилки при спілкуванні англійською, що є типовим для людей, які вивчають іноземну мову. Це може гальмувати процес розвитку розмовних навичок. З іншого боку, в Україні англійська не використовується в повсякденному спілкуванні, що й створює проблему, адже мовне середовище є ключовим фактором для засвоєння іноземної. В Україні багато хто може вивчати англійську тільки в академічному контексті, без можливості постійної практики.

    Освітня система, мотивація та культурні фактори


    В ефективності навчання важливу роль відіграє якість викладання англійської мови в школах та університетах. У багатьох навчальних закладах підхід до вивчення іноземної може бути застарілим, з акцентом на граматику та читання, а не на розвиток комунікативних навичок. В освітній системі часто не приділяється достатньо уваги індивідуальним потребам учня. Вивчення мови потребує різних підходів залежно від здібностей та рівня підготовки людини, а у великих класах це зробити складно.

    Звісно, для успішного вивчення іноземної потрібна сильна мотивація. Зростання інтеграції України, подорожі та кар'єрні можливості стимулюють багатьох українців до вивчення англійської. Однак для деяких людей відсутність її чіткого практичного застосування може стати демотивуючим фактором. Загалом, вивчити англійську може кожен, якщо дійсно цього потребує. Головне – бажання та систематичність.


    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.