На Волині планують доставляти до шкіл готову їжу. ФОТО

На Волині планують доставляти до шкіл готову їжу. ФОТО
Начальник ОВА Юрій Погуляйко разом із своїм першим заступником Сергієм Мовенком та начальницею управління освіти й науки Водинської ОДА Наталією Матвіюк відвідав Фабрику-кухню “Готуїмо” у місті Буча.

Цей проєкт реалізували з метою забезпечення дітей здоровим харчуванням у рамках реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Розпочала роботу фабрика вкінці минулого року, - повідомив голова ОВА Юрій Погуляйко.

Сьогодні це окреме потужне підприємство, де здійснюється приготування, шокове охолодження (при температурі 3°С) готових страв та доставка їжі в охолодженому вигляді до навчальних закладів.

Зокрема, Юрій Погуляйко оглянув масштаби проєкту, потужності, обладнання та атмосферу технологічності та раціоналізації. Адже реформа шкільного харчування набирає більших обертів на території всієї України, а потреба в модернізації інфраструктури харчування здобувачів освіти на Волині також є.

«Тож переймали досвід, аби реалізувати такі сучасні підходи в організації шкільного харчування і у нашій області. Окрім цього, це зміна стандартів шкільного харчування на краще, бо мова про сучасний виробничий комплекс, який дозволить забезпечити наших дітей смачною, корисною та натуральною їжею», - зазначив очільник області у фейсбуці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Найшли лазейку...
Відповісти